Solari másfél órát váratta az újságírókat, hogy aztán ne mondjon semmit

fbl Horizontal
Real Madrid's Argentinian coach Santiago Solari gestures during the UEFA Champions League round of 16 second leg football match between Real Madrid CF and Ajax at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 5, 2019. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
Santiago Solari semmi konkrétumot nem mondott a jövőjére vonatkozóan a szombat kora délutáni sajtótájékoztatón.

A Real Madrid Valladolid elleni bajnokiját felvezető sajtótájékoztatója eredetileg 13 órakor kezdődött volna a klub edzőközpontjában, Valdebebasban, de Solari csak 80 perccel később, valamikor fél 3 körül jelent meg az újságírók előtt.

„Ezer bocsi" – kezdte az argentin edző. Az újságírók első kérdése az volt, hogy hogyan készül a csapat a vasárnap esti bajnokira, miután egy hét alatt elbuktak mindent (kupát, bajnokságot, BL-t), erre Solari a szokásos panelt mondta, hogy „professzionálisan, természetesen, kemény meccs lesz, de a bajnokságból hátralévő időszakban minden pontot be kell gyűjteniük".

„Mindig önkritikusnak kell lennünk, nem csak akkor, amikor veszítünk, hanem minden nap. Akkor is, ha nyerünk. Könnyű a nehéz pillanatokban ujjal mutogatni. Ez most egy kemény időszak, de folytatom a munkát, és minden tőlem telhetőt megteszek. A szurkolóknak nagyon nehéz most, hozzá vannak szokva a győzelemhez. A BL-kiesés mindenkinek fáj, de az elmúlt időszakban nagy sikereket értünk el, ami elismerést érdemel. Minden edző és minden csapat számára az a legfontosabb, hogy a következő meccsel foglalkozzon. Nekünk még 12 van hátra, a sorozat holnap kezdődik a Valladolid ellen."

A Valladolid ellen még biztosan Solari irányítja a Realt Forrás: AFP/Javier Soriano

Solarit megkérdezték, hogy elméletben tervezi-e már a következő szezont (ami egy jól álcázott kérdés lehetett, hogy jövőre is ő lesz-e az edző). „Nem foglalkozok elméleti kérdésekkel, sajnálom" – mondta, de a helyi újságírók szerint Solari nem tűnt túl boldognak, valószínűleg érzi, hogy a Valladolid elleni lesz az utolsó meccse.

Az AS sportnapilap információ szerint Solari sorsáról hétfőn döntenek, ha távoznia kell, akkor José Mourinho vagy Zinédine Zidane jöhet helyette.