Szoboszlai: Még rengeteg munka vár rám

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik első salzburgi góljának örülhetett
Vágólapra másolva!
Csak a munkára, valamint a Salzburgban való fejlődésére koncentrál Szoboszlai Dominik. A magyar labdarúgó-válogatott aktuális közönségkedvencével a goal.com készített interjút abból az alkalomból, hogy 21. helyen végzett a 2000 után született játékosok listáján, melyet a nemzetközi futballportál készített. 

Szoboszlai Dominik a goal.comnak adott interjújában határozottan beszélt arról, hogy bár olyan klubokkal hozták összefüggésbe, mint a Juventus, az Arsenal vagy a Bayern München, őt mégsem a jövő foglalkoztatja.

„Most csak a munkára koncentrálok, és arra, hogy a Salzburgban fejlődni tudjak. Egy fantasztikus klub és nagyszerű csapat tagja vagyok.

Szeretnék állandó helyet a középpályán, jelenleg ez foglalkoztat leginkább, ezután jöhet majd minden más.

Természetes, hogy minden játékos a legjobb bajnokságok valamelyikében és a Bajnokok Ligájában szeretne játszani, én is erre vágyom majd hosszabb távon, de ehhez még nagyon sokat kell dolgoznom. Jó úton vagyok, de még csak az elején járok.”

Szoboszlai Dominik első salzburgi gólja után Forrás: twitter.com/RedBullSalzburg

A magyar válogatottban a szlovákok elleni Eb-selejtezőn bemutatkozó, az Európa-ligában gólpasszt adó fiatal játékos, aki az osztrák élvonalban gólt is szerzett, beszélt példaképéről is, Cristiano Ronaldóról.

Ő az egyik legnagyszerűbb játékos és személyiség a futball történetében. Remélem, hogy egyszer majd én is olyan példakép leszek a gyerekeknek, amilyen ő volt nekem.”

Szoboszlai megtisztelőnek tartja, hogy sokan Szergej Milinkovics-Savicshoz és Toni Krooshoz hasonlítják a stílusát, és beszélt arról is, hogy rengeteget köszönhet édesapjának, a korábban az NBI-ben is futballozó Szoboszlai Zsoltnak.