Húsz éve volt utoljára ilyen gyenge hazai pályán a Real Madrid

fbl Horizontal
Barcelona's Spanish defender Gerard Pique celebrates during the Spanish league football match between Real Madrid CF and FC Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 2, 2019. (Photo by OSCAR DEL POZO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Real Madrid szombaton este hazai pályán 1-0-ra kikapott az FC Barcelonától. A katalánok négy napon belül másodszor nyertek Madridban, amivel elérték, hogy a Real lassan beállítja az elmúlt húsz év legrosszabb hazai szereplésének rekordját.

Egy, a Real Madrid statisztikáival foglalkozó oldal bányászta elő a szombati vereség után az elmúlt két évtized hazai, azaz a Santiago Bernabéu Stadionban lejátszott meccseinek mérlegeit. Ebből kiderül, hogy míg tavaly ugyan ötször is kikapott a Real otthon, addig az azt megelőző hat szezonban egyszer sem tudott kettőnél több csapat nyerni a fővárosban, sőt, a 2012-13-as idényben bevehetetlen volt a madridi erőd.

A Real utoljára az 1999-2000-es szezonban kapott ki ennél többször hazai pályán, akkor hétnél állt meg a számláló, és ez még az idei szezonban is összejöhet, ha Santiago Solari nem tudja összekapni a csapatot.

Az idei szezonban sorrendben a Levante (1-2, bajnoki), CSZKA Moszkva (0-3, Bajnokok Ligája), Real Sociedad (0-2, bajnoki), Girona (1-2, bajnoki), Barcelona (0-3, Király Kupa) és Barcelona (0-1, bajnoki) is győzni tudott a Barnabéuban. Ráadásul az utóbbi három zakó a Real három legutóbbi hazai meccsén született. A madridi közönség utoljára február 3-án, az Alavés elleni 3-0 alkalmával örülhetett győzelemnek.