Az angol bajnokság a legjobb, az angol bírók a legrosszabbak a világon

fbl Horizontal
Cardiff City's English manager Neil Warnock gestures on the touchline during the English Premier League football match between between Cardiff City and Chelsea at Cardiff City Stadium in Cardiff, south Wales on March 31, 2019. - Chelsea won the game 2-1. (Photo by Geoff CADDICK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Cardiff City hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett a Chelsea ellen a Premier League 32. fordulójában. A londoni csapat a 84. percben Cesar Azpilicueta góljával egyenlített, amely egyértelmű leshelyzetből született. A történteket a walesi csapat menedzsere, Neil Warnock rendkívül bosszúsan és csalódottan vette tudomásul, a mérkőzés után nem kertelt.

A videón is egyértelműen látszik, hogy a Chelsea csapatkapitánya óriási lesen van:

Neil Warnock innentől kezdve végigreklamálta a mérkőzést, a játékosok is ezzel foglalkoztak, ráadásul Antonio Rüdigert sem állította ki a játékvezető néhány pillanattal később. Talán ezzel is magyarázható, hogy a 91. percben Ruben Loftus-Cheek révén a Chelsea a győzelmet is megszerezte, miután a védelem figyelme kihagyott. A lefújás után a vezetőedző megpróbálta szemmel verni a játékvezetői hármast.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón pedig egyáltalán nem fogta vissza magát:

"Borzasztó nehéz bármit is mondani, nagyon csalódott vagyok. Büszke vagyok a játékosokra, de ma a bírók cserben hagytak minket. Ideje lenne bevezetni a videobírót. Nem azért dolgozunk keményen hetek óta, hogy ilyen döntések miatt ússzanak el a pontjaink.

Nem a mi hibánk, hogy egy partjelző nem veszi észre a világ legegyértelműbb leshelyzetét vagy kiállítását. Az angol bajnokság a legjobb, de az angol bírók a legrosszabbak a világon.

70 éves vagyok, önök szerint az ilyenekért dolgozom még mindig? Ezeknek a bíróknak fogalmuk sincs, mi forog kockán ilyenkor, ezen a szinten ez megengedhetetlen. Magyarázat sincs rá. A játékosaimnak ez egy arcon rúgással ér fel, és ha tényleg úgy éreznek, mint ahogyan az öltözőben láttam őket, akkor vége a szezonunknak. De hányszor álltunk már fel a padlóról?"

A Cardiff ezzel a vereséggel öt pontra került a bennmaradástól.