Neymar egy bukott projektért hagyta ott Barcelonát

Vágólapra másolva!
Úgy tűnt, hogy a PSG Neymar nélkül is túljut a Manchester Uniteden a BL nyolcaddöntőjében, de végül a párizsi csapat drámai körülmények között kiesett. A brazilnak így idén sem jön össze az, amiért otthagyta a tutit: hogy megmutassa, Messi nélkül is meg tudja nyerni a legrangosabb klubtrófeát.

2017 nyarán Neymar azért igazolt 222 millió euróért Barcelonából Párizsba, hogy "kilépve Messi árnyékából", megnyerje a Bajnokok Ligáját, és az azzal járó sikert teljes mértékben kisajátíthassa magának. A terv nagyon nem jött be, egy évvel ezelőtt a nyolcaddöntőben a Real elleni első meccsen villogott, a legjobb volt, de a meccset mégis nagy riválisa, Cristiano Ronaldo döntötte el két egyéni villanással. Neymar aztán a Marseille elleni bajnokin megsérült, hónapokat hagyott ki, így valószínűleg akkor sem léphetett volna pályára a BL-ben, ha a PSG továbbjut, de a Real idegenben is győzött, és végül 5-3-as összesítéssel ment a legjobb nyolc közé.

Neymar arca a végén Forrás: twitter

Idén Thomas Tuchel érkezésével úgy tűnt, hogy karaktert kap a csapat, amely a pozíciós játékának és az elől lévő Mbappé, Neymar, Cavani hármasnak köszönhetően a BL egyik legnagyobb esélyesévé lép elő. A párizsiak csoportelsőként jutottak tovább a halálcsoportból, de nem sokkal a MU elleni nyolcaddöntő előtt Neymar megint megsérült, és tízhetes felépülési időt jósoltak neki. A PSG azonban nélküle (és Cavani nélkül is) megverte idegenben a MU-t 0-2-re, a BEK/BL történetében pedig még nem volt csapat, amely kétgólos hazai vereség után továbbjutott volna. Ráadásul Ole Gunnar Solskjaer dolgát nehezítette, hogy egy kezdőcsapatnyi játékosa sérült volt. A MU mégis megcsinálta, egy 94. percben lőtt Rashford góllal 3-1-re győzött Párizsban és továbbjutott, így Neymarnak idén sem jön össze a BL-győzelem, amiért leváltotta Barcelonát.

A meccs végén mutatták a brazil arcát, teljes döbbenet látszott rajta. Valószínűleg ezek után csak még inkább felerősödnek azok a pletykák, melyek szerint visszatér Spanyolországba a nyáron. Mert hát, az igazat megvallva, évek óta öntik a pénzt a PSG-be, elköltöttek már többszázmillió eurót játékosokra, de a csapat sehogy se akar összeállni. Ez egy bukott projekt.