Vágólapra másolva!
A BBC Wales értesülése szerint nem volt éjszakai repülésre való jogosítványa David Ibbotsonnak, aki a pilótája volt annak a repülőgépnek, amely január 21-én a La Manche-csatorna fölött lezuhant a Cardiff City frissen igazolt focistájával, az argentin Emiliano Salával.

A tragikus repülőgép-baleset körül a mai napig tart a vizsgálat, azonban a BBC értesülése szerint egyre inkább Ibbotson felé terelik az eljárást, ugyanis korántsem biztos, hogy vezethette volna a repülőgépet.

A repülőgép, amelyen Emiliano Sala és David Ibbotson utaztak Forrás: AFP/AAIB/Ho

Az 59 éves pilótának amerikai vizsgája volt, amit Nagy-Britanniában rendszeresített. Ibbotson színtévesztő volt, ezért csak bizonyos feltételekkel repülhetett, nappal is szemüveget kellett viselnie. Az éjszakai repülés pedig szinte kizárt volt az esetében, ugyanis a zöld és a vörös színek megkülönböztetésének képessége alapkövetelmény az éjszakai repüléseknél.

A Piper Malibu repülőgépnek egyébként reggel 9-kor kellett volna felszállnia az argentin támadóval, az utazása azért tolódott, mert mindenképpen el akart köszönni korábbi Nantes-i csapatársaitól.

A BBC szerint ez sem szabályos, ugyanis az utas nem döntheti el a pilóta helyett, hogy mikor szálljon fel a repülőgép.