Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 28. fordulójában a Kaposvári Rákóczi kétgólos győzelmet aratott Siófokon, és továbbra is üldözi az éllovas Gyirmótot, amely a 19. helyen álló Mosonmagyaróvár otthonában szenvedett 2-1-es vereséget.

A Kaposvár két nyeretlen meccs után tudott ismét győzni az NB II-ben. A Vasastól a télen igazolt Ádám Martin duplázott Siófokon. Győzelmével Waltner Róbert csapata egy pontra megközelítette az éllovas Gyirmótot.

Az éllovas Gyirmót a kiesés elkerüléséért küzdő Mosonmagyaróvár otthonában szenvedett vereséget. A vendégek a 12. percben szereztek vezetést a korábbi magyar válogatott Lipták Zoltán találatával, azonban a második félidőben az óvári Eszlátyi István duplázott. Győzelmével az MTE három pontra megközelítette a bennmaradást érő 17. helyen álló Siófokot, míg az éllovas Gyirmót előnye egy pontra csökkent a Kaposvárral szemben.

Lipcsei Péter csapata bombaformában játszik Forrás: Soroksár SC/Facebook

A Nyíregyháza Spartacus háromgólos győzelmet aratott a Csákvár vendégeként, míg a Lipcsei Péter vezette Soroksár 1-0-legyőzte a Bognár György vezette Budaörsöt. A korábbi Fradi-játékos csapata ezzel feljött a negyedik helyre. A Budaörs öt mérkőzés óta nyeretlen az NB II-ben, és lecsúszott a tabella hatodik helyére.

A Vasas 1-0-ra legyőzte a vendég Tiszakécske gárdáját. Az angyalföldiek a 44. perctől emberhátrányban játszottak, győztes találatukat pedig a 91. percben szerezték.

A Zalaegerszeg a labdarúgó NB II tabellájának élére ugrott, mivel a 28. forduló zárómérkőzésén otthon 1-0-ra legyőzte a Vác csapatát. A vasárnap esti mérkőzést eldöntő találat büntetőből született az első félidő hajrájában.

Merkantil Bank Liga NB II, 28. forduló:
BSS Monor-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2-1 (0-1)
BFC Siófok-Kaposvári Rákóczi FC 0-2 (0-1)
Aqvital FC Csákvár-Nyíregyháza Spartacus FC 0-3 (0-2)
Credobus Mosonmagyaróvár-Gyirmót FC Győr 2-1 (0-1)
Budaörs-Soroksár SC 0-1 (0-0)
Ceglédi VSE-Dorogi FC 2-2 (0-1)
Kazincbarcika-Budafoki MTE 2-1 (1-0)
Vasas FC-Duna Aszfalt TVSE 1-0 (0-0)
WKW ETO FC Győr-Békéscsaba 1912 Előre 1-2 (0-1)Ű
Zalaegerszegi TE-Vác FC 1-0 (1-0)

Az állás: 1. ZTE 57 pont, 2. Gyirmót 56, 3. Kaposvár 55