Messi sárgát sem kapott, bárki másnak járt volna a piros lap - videó

FC Barcelona v RCD Espanyol - La Liga FOOTBALL MATCH FCB FC Barcelona RCDE RCD Espanyol Camp Nou Stadium Liga Santander Urbanandsport NurPhoto sports news
Leo Messi goal celebration during the match between FC Barcelona and RCD Espanyol, corresponding to the week 29 of the Liga Santander, played at the Camp Nou Stadium, on 30th March 2019, in Barcelona, Spain. (Photo by Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona szombat délután a barcelonai rangadón Lionel Messi két góljával 2-0-ra verte az Espanyolt, de az argentin csatárnak volt egy olyan megmozdulása, ami kissé beárnyékolja újabb remek teljesítményét.

A szabadrúgásból, majd egy kontratámadás végén a kapuba találó Messi őrzi jó formáját, amikor a Barca mezét viseli, góljaival sorra dönti el a mérkőzéseket, ahogy tette ezt szombat délután is az Espanyol ellen.

Ugyanakkor érezni lehetett, hogy talán a múlt heti, Venezuela elleni újabb válogatott kudarc még ott dolgozik benne. A szabadrúgásáról Ernesto Valverde, a Barca edzője azt mondta, fogalma sem volt, mi történik a pályán, mert Messi nem azt csinálta, amit megbeszéltek az ilyen helyzetekre, hanem önállósította magát. Persze, amíg minden ilyen partizán akcióból gól lesz, addig ez a legkisebb baj.

Az már sokkal kellemetlenebb volt, amit az Espanyol spanyol középpályásával, Esteban Graneróval művelt. Arra ugyanis nem nagyon van magyarázat, hogy miért taposta meg tiszta erőből, és egyértelműen szándékosan az ellenfél vádliját.

Ezen a videón még jobban látszik az argentin akciója, és itt sem mutat szebben:

A szurkolók közül sokan a piros lapot kérik számon a találkozót vezető Carlos Del Cerrón, aki azonban még sárgát sem adott a nyilvánvaló sportszerűtlenségért. "Bezzeg, ha nem Messi csinálja, hanem valaki más", harsogják, de ezt majd csak akkor tudjuk meg, ha "valaki más" is hasonlóra vetemedik. A szabálytalanság ronda volt, ez tény, de az is, hogy Messi gyorsan kapcsolt, és még azon melegében bocsánatot kért Granerótól.