Ügynöke szerint a szurkolóknak Bale lábát kellene csókolgatniuk

Gareth Bale
Real Madrid's Welsh forward Gareth Bale looks on during the Spanish league football match between Real Madrid CF and FC Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 2, 2019. (Photo by OSCAR DEL POZO / AFP)
Vágólapra másolva!
Gareth Bale ügynöke szerint szégyenteljes, ahogy a Real Madrid labdarúgócsapatának szurkolói kezelik a walesi játékost - számolt be róla a Nemzeti Sport Online. A 29 éves futballistát kifütyülte a Santiago Bernabéu Stadion egy része, amikor a szombati el Clásico (amelyet az FC Barcelona nyert meg 1–0-ra) 61. percében lecserélték.

A Tottenhamtől 2013-ban 85 millió fontért szerződtetett Gareth Bale a 2018-as évet jól zárta, a tavaszi BL-győzelem után a decemberi klubvilágbajnokság legjobb játékosának választották. Az újév viszont borzalmasan kezdődött számára:

január 3-án vádlisérülést szenvedett a Villarreal elleni bajnokin, és elkezdődött a vesszőfutása.

Visszatérése óta tíz mérkőzésen lépett pályára, de csak háromszor kezdőként. Santiago Solari vezetőedzővel és csapattársaival is megromlott a viszonya. Erre utaló apró jel volt, hogy nem ment el a Sergio Ramos által szervezett csapatvacsorára január végén – ezt Thibaut Courtois is megerősítette a Daily Mailnek adott interjúban. Ennél is egyértelműbb jel volt, amikor a Levante elleni gólja után nem ünnepelt, a pacsizni akaró Lucas Vázquezt pedig nemes egyszerűséggel lerázta. A Marca szerint az Atlético Madrid elleni városi derbin bemutatott gólöröme is Solarinak szólhatott. A hírek szerint a kommunikációval is gondja van, ugyanis nem beszél spanyolul, Marcelo pedig a Marcának elárulta, hogy edzéseken testbeszéddel és kézjelekkel kommunikál.

Ügynöke szerint a szurkolóknak Gareth Bale lábát kellene "csókolgathatniuk" ahelyett, hogy kifütyülik Forrás: AFP/Oscar Del Pozo

A múlt szerdai el Clásicón csereként 22 percet kapott, majd szombaton, a Barca elleni újabb összecsapáson a kezdőben találta magát, de nem ment neki a játék. Így eljutottunk oda, ahol kezdtük a történetet: lecserélésekor kifütyülték a szurkolók. Bale – aki ebben az idényben 33 meccsen 13 gólnál tart eddig – ügynöke erre reagálva nyilatkozott a BBC-nek.

– így Jonathan Barnett. – Tiszteletet érdemel. Szégyenletes, ahogy a Real Madrid bizonyos drukkerei viselkednek vele. A Spanyolországban eltöltött hat évében mindent megnyert, amit lehetett. A világ egyik legjobb játékosa. A sajtóhírekkel szemben jól érzi itt magát, beszél spanyolul, és nincs gondja a csapattársaival sem. Akik ezeket írják, semmit sem tudnak róla. Szóba sem került, hogy elhagyja Madridot, nem megy sehová a nyáron. Elegünk van ezekből az álhírekből..."

Gareth Bale madridi góljait

– például a Bajnokok Ligája döntőjében bemutatott pazar ollózását –

minden bizonnyal még sokáig emlegetni fogják, ahogy menedzsere is mondta. Szerződése 2022 nyaráig szól a Real Madridnál, kérdés, kitölti-e.