Feszült MK-rangadó: a Fradi otthonában került előnybe a Vidi

Eelek Ákos, Ivan Pertjak, Ferencváros, Vidi
A ferencvárosi Ivan Petrjak (b) és fehérvári Elek Ákos a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjében játszott Ferencvárosi TC - MOL Vidi FC mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2019. március 13-án
Vágólapra másolva!
A Ferencváros feszült hangulatú mérkőzésen 2-1-re kikapott a MOL Vidi ellen szerdán a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán a Groupama Arénában, így hátrányból várhatja a székesfehérvári visszavágót. 

A két favorit legutóbb december közepén mérkőzött meg egymással, a fehérváriak akkor házigazdaként parázs összecsapáson 2-1-re legyőzték a ferencvárosiakat. Azt megelőzően szeptember elején, a Groupama Arénában 2-2-re végeztek.

A Ferencváros tavaszi formája meggyőző, az elmúlt fordulókban pedig kifejezetten lendületesen és gólerősen játszott a fővárosi csapat. Ez nem mondható el a fehérváriakról, akik házigazdaként egy góllal bizonyultak csak jobbnak a sereghajtó Haladásnál (1-0) és az ugyancsak kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárdánál (2-1), míg legutóbb Pakson 2-2-es döntetlent játszottak.

A meccset megelőzően közös énekléssel búcsúzhattak Koós Jánostól a Fradi-szurkolók, így emlékezve a nemrég meghalt zöld-fehér érzelmű művészre.

A mérkőzés ferencvárosi rohamokkal kezdődött, mégis a MOL Vidi szerzett vezetést:

a 6. percben Huszti Szabolcs bal oldali szabadrúgása után Juhász Roland 11 méterről szépen fejelt a bal alsó sarokba.

A folytatás igencsak feszültre sikeredett,

a 10. percben Elek Ákos vágta fel csúnyán a középpálya középén Fernando Gorriaránt, az eset után pedig szinte az összes játékos részvételével lökdösődés alakult ki a pályán. Solymosi Péter végül a vétkesnek és a kiállítást reklamáló uruguayi játékosnak is felmutatott egy-egy sárga lapot.

A fehérvári Huszti Szabolcs (b) és a ferencvárosi Botka Endre a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjében játszott Ferencvárosi TC - MOL Vidi FC mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2019. március 13-án Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A félidő közepén Nyikolaj Szignyevics kerülhetett volna nagy helyzetbe, de lesről indult az FTC támadója, így továbbra is tartotta a korán megszerzett előnyét a székesfehérvári együttes, amely már ekkor figyelt arra, hogy a rögzített szituációkat ne siesse el, így is játszva egy kicsit az idővel. Erre azonban ráfázott a Vidi,

a 27. percben Leandro beadását Gorriarán csúsztatta a jobb alsóba.

A ferencvárosi egyenlítést kövezően még feszültebbé vált a meccs – a Vidi másodedzőjét el is küldték a kispadtól –, majd Gorriarán lábára lépett rá a tizenhatoson belül Juhász, de Solymosi nem látott szabálytalanságot, amelyet persze mindkét oldal másképp ítélt meg. Az utolsó pillanatokban Szignyevics nagy helyzetben kapu mellé fejelt, de újabb gól már nem esett a hátralévő időben, így 1-1-es döntetlennel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A második játékrész elején szépen lőtt a kapuba Gorriarán – ismét Leandro passza után –, de lesről indult az FTC középpályása, így maradt a döntetlen. Ahogy az első játékrészben, úgy ezúttal is hiába nyomott a Ferencváros, egy pontrúgás után újra a Vidi került előnybe:

az 58. percben Huszti bal oldali szöglete után Paulo Vinícius fejelt az ötösről a kapuba.

A ferencvárosi Ivan Petrjak (b) és fehérvári Elek Ákos a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjében játszott Ferencvárosi TC - MOL Vidi FC mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2019. március 13-án Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az újabb kapott gól már megfogta a hazai együttest, amely ezúttal nem tudta újra nyomás alá helyezni a székesfehérvári riválisát. Szergej Rebrov cserékkel próbálta felráznia a csapatát,

beállt Böde Dániel is, de a Vidi jól tartotta az előnyét.

A Fradi az utolsó tíz percre még nyitott egy nagy rohamot, de egyenlítenie már nem sikerült, így hátrányból várhatja az április 3-án megrendezésre kerülő székesfehérvári visszavágót.

A Ferencvárosnak 30 mérkőzéses hazai veretlensége szakadt meg,

legutóbb 2017. július 13-án az Európa-ligában a dán Midtjylland nyert a Groupama Arénában vendégeként.

Magyar Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés:
Ferencvárosi TC-MOL Vidi FC 1-2 (1-1)
gól: Gorriarán (27.), ill., Juhász (6.), P. Vinícius (58.)