Vágólapra másolva!
Németh Andrást már 15 évesen letette névjegyét a foci világában. A tavalyi Puskás-Suzuki-kupán gólt lőtt a Real Madridnak, majd a Honvédnak, ezt követően pedig a döntőben a Puskás Akadémiának is, amivel a KRC Genk együttese meg is nyerte a 11. alkalommal megrendezett rangos tornát. A többszörös magyar utánpótlás-válogatott játékossal 2018-ban profi szerződést kötött a belga élvonalbeli KRC Genk csapata.

A Fokvárosban született, majd Nagykovácsiban felnőtt fiatal 2010-2015 között Angyalföldön, a Vasas Kubala Akadémián pallérozódott, s innen is került 2016-ban Belgiumba.

A siker nem maradt el, a befektetett munka megtérülni látszik.

„A személyes fejlődésemhez jelentősen hozzájárult, hogy részt vehettem az eggyel magasabb korosztály edzésein és mérkőzésein is. Az akadémiai képzés és a rangos hazai- valamint nemzetközi tornákon szerzett tapasztalat, az egyéni képzések együttesen járultak hozzá ahhoz, hogy

mely jó alapot jelent a további építkezéshez. Ezúton is szeretném megköszönni a szakmai stábnak és a csapattársaimnak a közös munkát, minden segítséget és támogatást - nyilatkozta a fiatal játékos a Vasas Kubala Akadémián töltött évekről a vkla.hu-nak.

Nagy Miklós és Németh András közös programja Forrás: vkla.hu

Adott egy élvonalbeli nemzetközi klub, adott egy fiatal, korábban a Vasas Kubala Akadémián fejlődő és már az európai piacon is számon tartott fiatal magyar tehetség, s adott egy klubtulajdonos, mely a hazai futball térképén előkelő, kiemelt akadémiai szerepet tölt be.

A fenti három tényező garancia a sikerre, mely nem csupán a múltban bizonyított, de a jövőre nézve is ígéretes.

Nagy Miklós, a Vasas Kubala Akadémia tulajdonos-ügyvezetője pedig éppen e célból, sportigazgató képzés keretén belül utazott Belgiumba.

A Magyar Labdarúgó Szövetség és a Double Pass belga cég közös szervezésében idén januárban vette kezdetét a program, aminek keretében a résztvevők olyan képességeket és szakismereteket sajátítanak el, melyekkel a korábbi munkánál még hatékonyabban tudnak irányítani - immáron sportigazgatóként is - egy professzionális futballklubot. A sorozat állomásai közül négy Magyarországon, egy pedig külföldön, jelen esetben a belga KRC Genk klubjánál került megrendezésre.