Április közepén dől el a Chelsea sorsa

fbl Horizontal
Chelsea's Italian head coach Maurizio Sarri gestures on the touchline during the English FA Cup fifth round football match between Chelsea and Manchester United at Stamford Bridge in London on February 18, 2019. (Photo by Ian KINGTON / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) április 11-én hallgatja meg a Chelsea fellebbezését annak kapcsán, hogy az angol klubot kizárta a következő két átigazolási időszakból.

A FIFA februárban azért büntette meg a londoniakat, mert 29 esetben vétettek a 18 éven aluli külföldi futballisták szerződtetésének szabályai ellen, illetve számos szabálytalanságot követtek el a regisztrációs eljárásban. A Kékeknek mellékbüntetésként 600 ezer svájci frankot (168 millió forint) is fizetniük kell. A FIFA tájékoztatása szerint a Chelsea megkapta a fegyelmi testület írásbeli indoklását a nyári és a következő téli eltiltásról, valamint arról, miért utasította el március elején, hogy a fellebbezési folyamat idejére felfüggessze az eltiltást. Utóbbi kapcsán a klub a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordulhat, de ezt mostanáig nem tette meg.

Andreas Christensen, a londoniak hátvédje egy dán lapnak úgy fogalmazott: amennyiben a klub nem igazolhat új játékosokat, úgy minden labdarúgóját meg akarja tartani. A 22 éves belső védő iránt sajtóhírek szerint a Bayern München és az FC Barcelona is érdeklődött. Az eltiltás érintheti Eden Hazard jövőjét is. A belga támadó tavaly úgy fogalmazott: az az álma, hogy a Real Madridban szerepeljen.

A nemzetközi szövetség hasonló érveléssel a Real Madridot és az Atlético Madridot is megbüntette 2016 januárjában. Előbbinek a CAS-nál sikerült elérnie a határozat felfüggesztését, utóbbinak viszont 2018 januárjáig érvényben maradt az átigazolásokból történt kizárása. A Barcelonát 2014-ben hasonló okból szintén két időszakra zárták ki az átigazolásból.