Simeone könnyen megúszta az undorító gólörömöt

fbl Horizontal
Atletico Madrid's Argentinian coach Diego Simeone reacts during the UEFA Champions League round of 16 first leg football match between Club Atletico de Madrid and Juventus FC at the Wanda Metropolitan stadium in Madrid on February 20, 2019. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Atlético Madrid edzője, Diego Simeone húszezer eurós (körülbelül 6.3 millió forintos) büntetést kapott, mert a Juventus elleni BL-meccsen megmarkolta a nemi szervét és magából kikelve ordibált, amikor a csapata megszerezte a vezetést. Viszont az eltiltást megúszta az argentin tréner.

Simeone a nemi szervét markolászva ünnepelte José María Giménez találatát a Juventus elleni Bajnokok Ligája-meccsen, de a Marca információja szerint

a mozdulatsora nem szerepelt a meccsjelentésben.

Azonban a televíziós felvételek alapján úgy döntött az UEFA, hogy megvizsgálja az ügyet.

Az argentin tréner elnézést kért, hangsúlyozva, senkit sem akart megsérteni

– elmondása szerint a szurkolóknak mutatta, hogy van tökük –, ám ennek ellenére komoly büntetésre számíthatott.

Végül megúszta enyhe szankcióval, ugyanis az UEFA nem tiltotta el, míg a húszezer eurós büntetés kifizetése nem fogja földhöz vágni az argentin edzőt. A klubra pedig 38 ezer eurós (11,9 millió forintos) bírságot rótt ki a szövetség, amiért a szurkolói különböző tárgyakat dobáltak a játéktérre.