Ronaldo mesterhármasával jutott tovább a Juventus a BL-ben

fbl Horizontal
Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo (R) celebrates after scoring during the UEFA Champions League round of 16 second-leg football match Juventus vs Atletico Madrid on March 12, 2019 at the Juventus stadium in Turin. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo mesterhármasával győzött a Juventus az Atlético Madrid ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, így 3-2-es összesítéssel bejutott a legjobb nyolc közé. A Manchester City 7-0-ra verte a Schalkét.

Három hete az Atlético Giménez és Godín góljaival 2-0-ra verte a Juventust Madridban.

A BEK/BL történetében a Juventus még soha nem jutott tovább, ha a párharc első meccsét 2-0-ra elveszítette, de az Ajax és a Manchester United múlthéten megmutatta, hogy még a legreménytelenebb helyzetből is fel lehet állni.

A Juventus számára az Ajax és a MU volt a követendő példa Forrás: twitter

A gyors gól reményében a torinóiak nagyon megnyomták a meccs elejét, és gyakorlatilag ki sem engedték az Atléticót a kapu előteréből. A negyedik percben egy szöglet után Chiellini meg is szerezte a vezetést, csakhogy a játékvezető visszafújta a gólt, mert Ronaldo támadta Oblakot.

A Juventus fölénye nyomasztó volt, de a támadások ötlettelenek voltak, az Atlético jól szűkítette a területet, a védők pedig az összes kapu elé érkező beadást kifejelték. Egyet kivéve: a 27. percben Bernardeschi adott be balról, a hosszún érkező Ronaldo pedig megelőzte Juanfrant, és a kapuba fejelt.

A Juventus legveszélyesebb játékosa egyébként nem Ronaldo volt, hanem Bernardeschi, aki előbb szabadrúgásból, majd ollózva próbált meg gólt szerezni, de mindkét kísérlete sikertelen volt. A 45. percben Chiellini fejelt kapura veszélyesen, de Oblak szögletre tudta ütni a labdát.

A madridiak csak ritkán értek fel a Juventus kapujához, olyankor viszont mindig lövéssel fejezték be az akciót, de egy Morata-fejest leszámítva nem volt komoly esélyük a gólszerzésre.

Ronaldo szerzett vezetést a Juventusnak Forrás: AFP/Marco Bertorello

A második félidőben folytatódott az, ami az elsőben abbamaradt, és a 49. percre a Juventus le is dolgozta a kétgólos hátrány, miután Cancelo jobb oldali beadásából megint Ronaldo fejelt gólt - Oblak ugyan védett, de a játékvezető órája jelzett, hogy a labda teljes terjedelmében áthaladt a gólvonalon.

A hátrány ledolgozása után sem vett vissza a Juventus, sőt, Massimiliano Allegri behozta Dybalát és a hétvégén két gólt szerző 19 éves Keant. A fiatal játékos pár perccel a beállása után azonnal gólt szerezhetett volna, de ziccerben el lőtt a kapu mellett.

A 85. percben Bernardeschi tört be a tizenhatoson belülre, Correa felrúgta, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Ronaldo állt oda, és magabiztosan lőtt a jobb alsó sarokba. 3-0, megfordította a Juventus, amivel bejutott a legjobb nyolc közé.

Összefoglaló ITT.

Manchester City-Schalke

Az első meccset a City idegenben 3-2-re megnyerte, így a hazai visszavágó szinte már formalitás volt. Guardiola csapata mintha egy átlagos Premier League-bajnokit játszott volna, akkor fölényben volt, és Agüero (2), valamint Sané góljainak köszönhetően már a szünetre háromgólos előnybe került.

Agüero büntetőjének pillanata Forrás: AFP/Paul Ellis

A szünet után egy gólt elvették a hazaiaktól, de cserébe rúgtak négy érvényeset, Sterling, Bernardo Silva, Foden és Gabriel Jesús talált be, így a vége kiütéses 7-0-s siker lett a Citynek.

Összefoglaló ITT.

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágó, kedd
Juventus-Atlético Madrid 3-0 (1-0)
gsz.: Ronaldo (27., 49., 86.)
tj.: A Juventus 3-2-es összesítéssel.

Manchester City-Schalke 7-0 (2-0)
gsz.: Agüero (35. - büntetőből, 38.), Sané (43.), Sterling (56.), B. Silva (71.), Foden (78.), Jesús (84.)
tj.: A City 10-2-es összesítéssel.