A Real legnagyobb sztárjai legszívesebben már holnap távoznának

Gareth Bale
Real Madrid's Welsh forward Gareth Bale looks on during the Spanish league football match between Real Madrid CF and FC Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 2, 2019. (Photo by OSCAR DEL POZO / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Ajaxtól elszenvedett 4-1-es vereség és a BL-búcsú csak felnagyítják a Real Madrid problémáit, amelyek közül az egyik legnagyobb Gareth Bale esete.

Bale 2013-ban érkezett Madridba, akkor rekordot jelentő 100 millió euróért, és ő lett Florentino Pérez klubelnök egyik kedvence. Ő azonban mindig is Ronaldo árnyékában játszott, és még a portugál távozása után sem tudott a Real húzóemberévé válni, amiben nagy szerepe volt a sok sérülésnek: idén januárban 22. alkalommal sérült meg madridi karrierje alatt, ami miatt összesen 84 meccset kellett kihagynia.

Emelett az elmúlt hetekben az is bebizonyosodott, hogy nem érzi jól magát a csapatban, amit a spanyol sajtó a következőkkel támasztott alá:

  • nincs jóban a csapattársakkal
  • nem ment el a csapat közös vacsorájára
  • 2013 óta él Madridban, de nem beszél spanyolul
  • nehezményezi, ha nem kezdő, vagy ha nem elsőként cserélik őt be
  • a Levante elleni bajnokin elutasította Lucas Vázquez gólörömét a győztes gól után

A bajnoki El Clásicón Santiago Solari a kezdőbe rakta őt, de szinte a labdával sem találkozott, a második félidő közepén le is cserélték, a Bernabéu közönsége pedig kifütyülte. Egyes sajtóhírek szerint a lefújást meg sem várta a stadionban, hanem idő előtt hazament.

Nemcsak Bale nem érzi jól magát, de állítólag Toni Kroos és Marcelo sem, aki súlyproblémákkal küszködik, és bár fűt-fát ígérget, hogy leadja, titkon már menne Ronaldo után a Juventusba.