Itt az újabb meglepetés: a MU 0-2-ről fordított, és kiejtette a PSG-t

fbl Horizontal
Manchester United's Belgian forward Romelu Lukaku celebrates after scoring a goal during the UEFA Champions League round of 16 second-leg football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Manchester United at the Parc des Princes stadium in Paris on March 6, 2019. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A felforgatott összeállítású Manchester United megcsinálta a lehetetlent, és kétgólos hátrányból felállva, egy 94. percben szerzett büntetővel 3-1-re legyőzte a PSG-t Párizsban, így az idegenben lőtt több gólnak köszönhetően az angolok jutottak a negyeddöntőbe. A Porto hosszabbításban győzte le a Romát.

Három hete a PSG Kimpembe és Mbappé góljaival 2-0-ra verte a MU-et az Old Traffordon. A BEK/BL történetében még soha egyetlen csapat sem jutott tovább hazai pályán összeszedett kétgólos hátrányból, és az angolok esélyeit csak tovább rontotta, hogy egy kezdőcsapatnyi játékos hiányzott sérülés vagy eltiltás miatt.

Lukaku 111 másodperc után szerzett vezetést a MU-nak Forrás: AFP/Franck Fife

A MU-nak egy esélye volt: ha korán gólt szerez. Ez meg is történt, a második percben Kehrer adta el a labdát a saját térfelén, Lukaku lecsapott rá, kicselezte Buffont, majd a kapuba lőtt. A hazaiakat egyáltalán nem törte meg a bekapott gól, ők játszották a saját pozíciós játékukat, és teljesen beszorították a néha hajmeresztő védelmi hibákat elkövető angolokat. Az egyenlítésre mindössze tíz percet kellett várni, ekkor a védők közül kilépő Mbappé passzából a balhátvéd Bernat rúgott gólt.

A PSG főleg a MU jobb oldalán vezetett veszélyes támadásokat, ahol Bailly nem tudott mit kezdeni Di Maríával és az állandóan felfutó Bernattal. A félidő közepére a párizsiak 80 százalékban birtokolták a labdát, újabb gólt mégis a MU szerzett egy egyéni hibából: a 30. percben Rashford távoli lövése kipattant Buffonról, Lukaku pedig közelről a kapuba passzolt.

A 36. percben Bailly megsérült, le kellett cserélni, de ez pont kapóra jött Solskjaernak, mert Bailly volt a MU védelmének legsebezhetőbb pontja.

Buffon nagy hibája után szerezte meg a második gólt a MU Forrás: AFP/Franck Fife

A második félidőre Solskjaer átállt 5-4-1-re, így valamennyire stabilizálódott a vendégek védelme. A továbbra is nagy mezőnyfölényben játszó PSG nem is tudott helyzetbe kerülni, az 56. percben ugyan Di María lőtt egy gólt, de azt a bíró les miatt visszafújta (jogosan).

A MU azt meg tudta akadályozni, hogy a PSG helyzeteket dolgozzon ki, de így nem maradt ereje a támadásokra, márpedig a továbbjutáshoz még egy gólra szüksége lett volna. A 84. percben Mbappé lezárhatta volna a párharcot, de ajtó-ablak ziccerben belebotlott a cselbe, és a támadást követő Bernat is csak a kapufát találta el.

A 90. percben Dalot távoli lövésébe Kimpembe kézzel ért bele a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, miután a saját szemével is visszanézte az esetet. Mire Rashford odaállt már a 94. percben járt a meccs. A fiatal angol támadó nem ijedt meg a nagy esélytől, hanem védhetetlenül bombázott a kapuba. A PSG ráfizetett arra, hogy nem próbálta meg mindenáron megszerezni a harmadik gólt, hanem tartotta az eredményt.

A meccs összefoglalója ITT nézhető meg.

Porto-Roma

2-1-es hátrányban a Porto azonnal magához ragadta a kezdeményezést, és nagy fölényben játszott a Roma ellen. Eleinte csak néhány kósza távoli lövésből veszélyeztettek, de aztán a 26. percben egy ziccerig kijátszott akció végén Soares megszerezte a vezető gólt. Az előny azonban nem tartott sokáig, a 37. percben Perottit buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőből pedig De Rossi kiegyenlített.

A Porto hosszabbításban verte a Romát Forrás: AFP/Patricia De Melo Moreira

A második félidő elejét megint megnyomta a Porto, és Marega 53. percben lőtt góljával újra megszerezte a vezetést. A hazaiak végig jobban játszottak, mentek a harmadik gólért, de az a rendes játékidőben nem született meg, így hosszabbítás következett. A 2x15 perces hosszabbításban kiegyenlített játék folyt, de a 117. percben büntetőhöz jutott a Porto, amelyet Telles értékesített, így 4-3-as összesítéssel a portugál csapat jutott a legjobb nyolc közé. A 122. percben még volt egy érdekes szituáció, amikor egy portói összerúgta egy római lábát a tizenhatoson belül, a bíró videózott, de végül nem ítélt büntetőt.

A meccs összefoglalója ITT nézhető meg.

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, szerda
PSG-Manchester United 1-3 (1-2)
gsz.: Bernat (12.), ill. Lukaku (2., 30.), Rashford (94. - büntetőből)
tj.: Manchester United 3-3-mal, idegenben szerzett több góllal.
Porto-Roma 3-1 (1-1)
gsz.: Soares (26.), Marega (53.), Telles (117. - büntetőből) ill. De Rossi (37. - büntetőből)
tj.: Porto 4-3-as összesítéssel.