David Beckhamé az MLS történetének első szobra

Los Angeles Galaxy Unveil David Beckham Statue GettyImageRank2 A-List Soccer Celebrity THREE QUARTER LENGTH People Professional Sport STATUE Photograph Carson - California California Major League Soccer PersonalityComplete A-List Celebrity SPORT Dignity H
CARSON, CALIFORNIA - MARCH 02: Former professional soccer midfielder David Beckham and his wife Victoria Beckham pose for a photo with his statue at Dignity Health Sports Park on March 02, 2019 in Carson, California. Meg Oliphant/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Helyi idő szerint szombaton délután a Los Angeles Galaxy stadionja előtt felavatták David Beckham egész alakos szobrát, ami a maga nemében az első az amerikai profi fociligában.

A Dignity Health Sports Parkban a Chicago Fire elleni szezonnyitó előtt avatták fel a szobrot. Az ünnepélyes alkalmat Beckham és felesége, Victoria mellett megtisztelte a klub korábbi ír sztárja, Robbie Keane, valamint a csapat volt edzője, Bruce Arena is.

Amerikai vélemények szerint Beckham 2007-es érkezése egyértelműen új pályára állította az MLS-t. Miatta hozták létre a "Beckham-szabálynak" nevezett kitételt, ami lehetővé tette, hogy olyan, igaz, már pályájuk végén járó európai sztárok igazoljanak a ligába, mint Thierry Henry, Sebastiano Giovinco vagy éppen Zlatan Ibrahimovic.

Beckham 2012-ig játszott a Galaxyban, ahol 98 mérkőzésen 18 gólt és 40 gólpasszt jegyzett, de, ami ennél is fontosabb, 2011-ben és 2012-ben is bajnok lett a csapattal.

"Mindig is többet szerettem volna adni ennek az országnak, annál, amit a focipályán el lehet érni – idézi Beckhamet az ESPN, amerikai sportlap. – Szerettem volna, hogy fejlődjön a liga, hogy még több jó játékos érkezzen és még több csapat szerepeljen a bajnokságban."

Utóbbi célnak maga is tevékeny részese, hiszen egyik alapítója és tulajdonosa az MLS-hez 2020-tól csatlakozó Inter Miami FC-nek.

A csapattársak is hozzátették a magukét az ünnepséghez, miután Daniel Steres és Zlatan Ibrahimovic góljával 0-1-ről fordítva 2-1-re legyőzték a Nikolics Nemanja nélkül felálló Chicago Fire-t.