Vágólapra másolva!
Várhatóan teljes telt ház, azaz 90 ezer néző látja majd a Wembley Stadionban a Sunderland és a Portsmouth mérkőzését az angol EFL-kupáért. 

Ami egyrészt új nézőcsúcsot jelentene a Wembley Stadionban, megdöntve a 2008-as FA-kupa döntőjének (Cardiff City–Portsmouth) nézettségét, másrészt pedig a szombati Barcelona–Espanyol katalán rangadó (92 795 néző) után Európa (de lehet, hogy a világ) második legtöbb néző előtt lejátszott mérkőzése lesz ezen a hétvégén. Pedig ez a meccs nem más lesz, mint az angol harmad- és negyedosztályú csapatok (valamint 16 PL-csapat U21-es együttese) számára kiírt, jelenleg Checktrade Trophy néven futó EFL-kupa döntője.

Azt mondják, hogy nem lesznek otthon tea időre Forrás: @kevingibsn

A sorozatban két kiesést – 2017-ben a Premier League-ből, majd a következő szezon végén a másodosztályból (Championship) – megszenvedő Sunderland, valamint a fent említett kupadöntő megnyerése után egészen a negyedosztáyig (League Two) zuhanó Portsmouth egyaránt hatalmas szurkolótáborral büszkélkedhet. Az északiak mintegy 40 ezer drukkere szombaton már szó szerint meg is szállta Londont.

A valamivel több mint száz kilométerre lévő Portsmouth-ból vasárnap délelőtt indul meg az áradat.

A Sunderland lehet jobban kiéhezve a sikerre, hiszen a csapat utoljára 2014-ben látta belülről a Wembley-t, amikor a Ligakupa-döntőjében 3-1-re kikaptak a Manchester Citytől. Trófeát pedig sokkal-sokkal régebben nyertek utoljára: 1973-ban a Leeds Unitedet győzték le az FA-kupa döntőjében. Az EFL-kupa nézőcsúcsát egyébiránt az 1988-as Wolverhampton–Burnley döntőt tartja 80 841 nézővel.