Négy évet várt, hogy bemutatkozhasson új csapatában Buzsáky egykori klubtársa

SSC Napoli v Genoa CFC - Serie A Serie A TIM SSC Napoli Genoa CFC Stadio San Paolo SPORT STADIUM Calcio Match - Sport General News Sports Pilka nozna Futbol Serie A Fussball italien foreignfootball Club Soccer Club Football FOOTBALL Italy championnat FOOT
Adel Taarabt of Genoa CFC during the Serie A TIM match between SSC Napoli and Genoa CFC at Stadio San Paolo Naples Italy on 18 March 2018. (Photo Franco Romano)
Vágólapra másolva!
A Benfica 2015 nyarán igazolta le a marokkói Adel Taarabtot, aki számára a Tondela elleni bajnoki mérkőzés 71. percében jött el a nagy pillanat: bemutatkozhatott tétmérkőzésen a portugál csapatban.

A marokkói születésű támadó számára, aki fiatalon még francia korosztályos válogatott volt, felnőttként viszont már szülőhazája színeit képviseli, a Lens, a Tottenham Hotspur és Queens Park Rangers-ben töltött évek után kezdődtek a sanyarú évek: a londoniak előbb a Fulhamnek, majd az AC Milannak adták kölcsön, de egyik klubnál sem tudott megragadni. Végül 2015 júniusában a Benfica vette meg, hogy pontosan milyen céllal, az nem derült ki, hiszen a portugál rekordbajnok nem igazán van rászorulva, hogy kölcsönbe dobált játékosokat igazoljon, hacsak nem arra számítottak, hogy még pénzt látnak az akkor 24 éves marokkóiból.

Bruno Lage vezetőedző látja el jótanácsokkal Taarabtot:

De nem így lett: két évig jegelték a klub B csapatában, majd kölcsönadták a Serie A-ban szereplő Genoának, ahol az előző idényben 28 bajnoki mérkőzésen két gólt szerzett, tavaly nyáron pedig visszarendelték Lisszabonba, hogy betöltse a kispadon tátongó űrt.

Szép szerelés... nem lehet mondani, hogy Taarabt ne lett volna lelkes:

A QPR-ban Buzsáky Ákossal évekig remek párost alkotó Taarabt nagy napja végül szombaton jött el, amikor a Tondela elleni bajnoki 71. percében pályára léphetett Pizzi helyett.