A kirúgott csatár a BL-ben bosszút állhat a Real Madridon

FBL-SPAIN-REAL MADRID-ATLETICO MADRID Horizontal PORTRAIT FOOTBALL MATCH JOY SHOUTING CLENCHED FIST
Real Madrid's Dutch midfielder Klaas Jan Huntelaar celebrates his goal against Atletico de Madrid during their Liga football match at Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 7, 2009. AFP PHOTO/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU (Photo by PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP)
Vágólapra másolva!
Kedden este a címvédő Real Madrid az Ajaxot fogadja a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágó mérkőzésén. Az amszterdami csapat egygólos hátrányból kezdi a párharcot, és mivel a Real gólt szerzett Hollandiában, így minimum két gólra van szüksége a továbbjutás kiharcolásához. Az Ajax a tehetséges fiatalok mellett a korábbi holland válogatott Klaas-Jan Huntelaar gólérzékenyégében bízhat. A 35 éves támadónak ráadásul törlesztenivalója is van a madridiakkal szemben, ugyanis 2009 januárjában nagy reményekkel szerződött a Real Madridba, de fél év után elküldték.

Klaas-Jan Huntelaar 2009 januárjában kétszeres holland gólkirályként érkezett a Real Madridhoz, ahol olyan klasszisokkal kellett felvennie a harcot a csapatba kerülésért, mint Robinho, Raúl González, Javier Saviola, Ruud van Nistelrooy vagy Gonzalo Higuaín.

Klaas-Jan Huntelaar fél évet futballozott a Real Madridban Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Az akkor 25 éves Huntelaar az első hat mérkőzésén egyszer sem talált a hálóba, igaz egyszer sem kapott kilencven perc játéklehetőséget Juande Ramos vezetőedzőtől. Február 15-én, a Sporting Gijón elleni bajnokin betalált, és elkezdte termelni a gólokat: hat egymást követő meccsen nyolc gólt szerzett, ekkor úgy tűnt, végérvényesen bebetonozza a helyét a fővárosi csapatban.

Azonban a Real Madrid elbukta a bajnoki címet Pep Guardiola Barcájával szemben, ezért Ramón Calderón helyett újra megválasztották elnöknek a galaktikus-korszak megteremtőjét, Florentino Pérezt, aki azonnal nagytakarításba kezdett, hogy pénzt teremtsen Cristiano Ronaldo leigazolására.

A spanyol üzletember 94 millió euróért szerződtette a portugált, mellette pedig Madridba csábította a Lyon szupertehetségét, Karim Benzemát és az AC Milan aranylabdás brazilját, Kákát.

Cristiano Ronaldo leigazolásával új korszak kezdődött Madridban Forrás: NOTIMEX/Juan Carlos Rojas

Pérez pillanatok alatt eltapsolt bő 200 millió eurót az átigazolási piacon, így borítékolható volt, hogy néhány játékosnak – elsősorban a csapat hollandjainak - távoznia kell. Így került Wesley Sneijder az Interhez, ahol rögtön az első szezonjában triplázott, ráadásul csapatával pont a Santiago Bernabéu stadionban nyerte meg a Bajnokok Ligája-döntőt. Arjen Robben a Bayern Münchenhez igazolt, amely az Inter ellenfele volt a 2010-es BL-döntőben. A bombagólok mestere azóta 305 mérkőzést játszott a bajor csapatban, 143 gól és 101 gólpassz áll a neve mellett, ráadásul 2013-ban az ő góljával nyerte meg a Bayern a Borussia Dortmund elleni BL-döntőt.

Huntelaar egy milánói kitérővel a Bundesligában találta meg a helyét.

2010 nyarán a Schalke játékosa lett, ahol hét év alatt 204 mérkőzésen lépett pályára, 126 gólt szerzett, a 2011/2012-es szezonban a gólkirályi címet is begyűjtötte.

A holland támadó Klaus Fischer mögött a gelsenkircheni klub történetének második legeredményesebb játékosaként távozott 2017 nyarán, amikor visszatért egykori sikerei helyszínére, Amszterdamba.

Klaas-Jan Huntelaar legenda lett Gelsenkirchenben Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Ina Fassbender

2014 tavaszán Huntelaar a Schalke játékosaként élete gólját lőtte a Real Madrid elleni nyolcaddöntőben. A holland támadó bombagólját napokig mutogatták a televízióban, a dolog szépséghibája csak annyi volt, hogy a Real hat gólt szerzett Gelsenkirchenben, így Huntelaar találata még szépségtapasznak sem volt elég.

A 35 éves támadó kedden este minden bizonnyal lehetőséget fog kapni a Santiago Bernabéu Stadionban, és talán élete legnagyobb lehetősége előtt áll, hogy visszavágjon a Real Madridnak és Florentino Péreznek, amiért 10 évvel ezelőtt elküldték a Királyi Gárdától.

A The Hunter (a vadász) becenévre hallgató támadó az idei szezonban 32 meccsen 15 gólt szerzett, azonban a Bajnokok Ligája főtábláján még nem sikerült betalálnia - csak a selejtezőkben négyszer. Sorsszerű lenne, ha pont a Real Madrid ellen kezdené meg a BL-gólok termelését.