Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A 90. percben lőtt szabadrúgásgóllal élnek az Eb-remények az U17-eseknél

Zigéber Ákos szabadrúgása száll a norvég kapu felé
Vágólapra másolva!
A magyar U17-es válogatott Zuigeber Ákos szabadrúgásgóljával 1-0-ra legyőzte a norvégokat a hazai rendezésű Eb-selejtező elitkör első fordulójában.

U17-es válogatottunk kedd este megkezdte szereplését a hazai rendezésű Eb-selejtező elitkörben. Az első játéknapon a norvégok korosztályos csapata volt az ellenfél.

Az első komolyabb helyzet Zuigeber Ákos nevéhez fűzödőtt, de a második félidőben egyre komolyabb fölénybe kerültek a vendégek, a 68. percben Hegyi Krisztiánnak egy nagy bravúrt is be kellett mutatnia a kapuban.

Zigéber Ákos szabadrúgása száll a norvég kapu felé Forrás: MLSZ Facebook

Az utolsó percekben kijött a szorításból a magyar válogatotta 90. percben pedig szabadrúgáshoz juottunk, amit Zuigeber Ákos 24 méterről a kapuba tekert, ezzel eldöntötte a három pont sorsát.

A csoport másik mérkőzésén Belgium 1-0-ra legyőzte a bosnyákokat, a magyar válogatott pénteki ellenfelét.

"A srácok nagyon sokat tettek azért, hogy megnyerjék ezt a mérkőzést, de el kell ismerni, hogy szerencsés győzelmet arattunk. A norvégok nagyon labdabiztosan, szervezetten játszottak, roppant erős ellenféllel szemben szereztük meg a három pontot. Védekezésben sok hibát követtünk el, ez a mérkőzés megmutatta, hogy rengeteget kell még fejlődnünk" – nyilatkozta a mérkőzést követően Preisinger Sándor szövetségi edző.

(MLSZ)

Mindent egy helyen az Eb-ről