Vágólapra másolva!
Csütörtök este azonosították Emiliano Sala holttestét, aki a január végi klubváltása után Nantes-ból tartott Cardiffba, amikor a repülője a tengerbe zuhant. Az argentin játékost az egész futballtársadalom gyászolja, korábbi klubja visszavonultatta a 9-es mezt is, amelyben játszott. A Nantes vasárnap délután a Nimes-et fogadja a Stade de la Beaujoire-ban, a klub pedig csökkentette a jegyárakat, hogy megteljen a stadion, és méltóképpen búcsúztatassák a 28 évesen eltávozott támadót.

A vasárnap délutáni mérkőzésre minden jegy egységesen (jelképesen) 9 euróba kerül, hiszen Sala a 9-es mezt hordta a Nantes csapatánál.

A Stade de la Beaujoire befogadóképessége 37 463 fő, a Nantes hazai mérkőzéseire átlagosan 24 ezer ember szokott kilátogatni, a jegyárak pedig 18 és 43 euró között mozognak. Az argentin támadó halála miatt valószínűleg így is megtelt volna a stadion, ezért igazán szép gesztus a Nantes vezetőinek részéről a jegyárak csökkentése.

Emiliano Sala halála megrázta az egész futballvilágot Forrás: Twitter

A nantes-i közönség már január 30-án, a Saint-Etienne elleni mérkőzésen énekléssel, molinókkal, transzparensekkel búcsúzott a klub volt játékosától, aki január 21-én tűnt el.

Sala halála miatt a mérkőzések egyperces tapssal kezdődnek majd hétvégén a francia labdarúgó-bajnokság élvonalában és másodosztályában is.

Karrierje csúcsán halt meg Emiliano Sala

Nem vitás, Emiliano Sala karrierje csúcsán volt, amikor az őt szállító kisrepülőgép lezuhant. A Premier League-ben szereplő Cardiff City januárban klubrekordot jelentő összegért szerződtette. A walesi csapat menedzsere, Neil Warnock szerint Sala olyan típusú játékos volt, akiért rajonganak az edzők, de a Premier League-ben már soha nem bizonyíthat.