Vágólapra másolva!
A Román Kupa negyeddöntőinek utolsó, csütörtöki mérkőzésén a harmadosztályú Csíkszereda hazai pályán fogadta az élvonalban a harmadik helyen álló Universitatea Craiovát. A két csapat mezőnyben egyenrangú ellenfél volt, de az egyénileg magasabb színvonalat képviselő vendégek minden egyes hibát kihasználtak, és végül 3-0-s győzelemmel jutottak be a legjobb négy közé.

Kiküldött munkatársunk jelenti Csíkszeredából.

A nyolcaddöntőben elért világraszóló bravúr, a szintén élvonalbeli Dinamo Bucuresti búcsúztatása után újabb nagy csapat, a most talán még a fővárosiaknál is nagyobb Universitatea Craiova érkezett Hargita megye székhelyére. A csíki stadion lelátója persze csordultig megtelt, ahogy a szemközti oldalon is minden lehetséges helyet elfoglaltak a szurkolók, és a pálya körüli tömbházak lakói is izgatottan várták a kezdő sípszót.

A szurkolók többsége a meccs előtt egy órával még a csíki hokisok Brassó elleni győzelmét ünnepelte Fotó: Mudra László - Origo

A hazai csapatból ketten, a Dinamo ellen piros lapot kapó védő Majzik Adrián, valamint a spanyol támadó Éder González nem lehettek ott Valentin Suciu edző keretében, mindenki más viszont harcra kész volt. A pályát, ha nem is könnyen, de sikerült játékra alkalmassá tenni, így semmi akadálya nem volt, hogy lejátsszák a mérkőzést.

A találkozót telt ház, mintegy 2000 néző követte a helyszínen,

akik azt láthatták, hogy az FK bátran veti bele magát a mérkőzésbe, az első ígéretes akciókat is a hazaiak vezették, igaz, hogy a 18. percben Nemes Milánnak a gólvonalról kellett mentenie.

Mindenkinek megnehezítette a dolgát a rettenetes talaj Fotó: Mudra László - Origo

A 26. percben aztán megvillant az élvonal harmadik helyén álló vendégcsapat: egy bal oldalon vezetett gyors támadás végén Radoslav Dimitru érkezett jó időzítéssel egy beadásra, és magabiztosan passzolt jobbról a jobb alsó sarokba, miután négy hazai védő előtt is elsuhant a labda.

Bő tíz perccel később a hazai játékosok és szurkolók reklamálhattak büntetőt, amikor az FK támadóját tarolták le az öt és felesen, de a játékvezető les miatt inkább kifelé ítélt szabadrúgást. A visszajátszásokból látszott, hogy lesről szó sem volt, büntetőt érő szabálytalanságról annál inkább.

A pályán és a lelátón is sportszerű mérkőzés

tulajdonképpen a 79. percben dőlt el, amikor Cristi Barbut egy, hazai kapusról kipattanó nem túl erős lövés után a hálóba passzolta a labdát.

A párharcok többségéből a kék mezes vendégek kerültek ki győztesen Fotó: Mudra László - Origo

Az utolsó percekben még becsülettel hajtott a hargitai csapat, de gólt szereznie már nem sikerült, sőt egy gyors kontra végén Elvir Koljic magabiztossá tette a vendégek sikerét. A címvédő Craiova megérdemelten jutott a legjobb négy közé, miután hasonlóan a másik három továbbjutóhoz, idegenben tudott győzni.

Eredmény, Román Kupa, negyeddöntő:
FK Csíkszereda (III. osztály)–Universitatea Craiova 0-3 (0-1)
Csíkszereda, Városi Stadion, 2000 néző
gól: Dimitru 26., Barbut 79., Koljic 90.

"Kevés helyzetet tudtunk kialakítani, pedig jól kezdtük a meccset. Hiányzott négy fontos játékosunk, ami nagyon érződött, hiszen nincs olyan keretünk, hogy pótolni tudjuk őket. A talaj roppant kellemetlen volt, nagyon megnehezítette a játékot. A második félidőben volt egy tizenegyesgyanús eset, amikor én odaértem, láttam, hogy Barni (Bajkó Barna - a szerk.) lábnyoma a tizenhatos vonalán van, szóval, ha már befújták, akkor nem szabadrúgást kellett volna ítélni" – mondta el a lefújás után az Origónak Mitra Szilárd, a haziak játékosa.