A Barca Madridban ütötte ki a Realt

fbl Horizontal
Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez celebrates his goal during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) semi-final second leg football match between Real Madrid and Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on February 27, 2019. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Barcelona idegenben 3-0-ra győzött a Real Madrid ellen, így 4-1-es összesítéssel bejutott a spanyol Király-kupa döntőjébe. A madridiak csak magukat okolhatják.

Február elején a két csapat 1-1-es döntetlent játszott a Camp Nouban, így a Real várhatta kedvezőbb helyzetből a visszavágót. A hátrány ellenére a Barcelona türelmesen, megfontoltan játszott, nem esett neki a hazaiaknak. Az első félidőben a sok fizikai párharcon túl a madridiaknak voltak nagyobb lehetőségeik, pontosabban a 18 éves Vincíciusnak, aki háromszor is helyzetbe került, de - a barcelonai meccshez hasonlóan - a legfontosabb pillanatokban pontatlan volt: a 19. percben a kapuval szemben állva lőtt fölé csúnyán, majd három perccel később egy levágódó labdát kotort kapura estében, de Ter Stegen belevetődött, és védett. A félidő legnagyobb helyzetét is a brazil szélső hagyta ki, aki a 38. percben Reguilón középre adását rúgta fölé közelről. Rajta kívül még Benzemának volt esélye gólt szerezni, de az ő (suta) próbálkozását is fogta Ter Stegen.

Ezúttal Suárez volt a Barca vezére Forrás: AFP/Javier Soriano

A Real kihagyott mindent, a Barca viszont az első helyzetéből gólt szerzett: az 50. percben a bal szélen elfutó Dembélé passzából Suárez lőtt gólt, 0-1.

A 62. percben közel állt az egyenlítéshez a Real, de Reguilón fejesét Ter Stegen nagy bravúrral kitolta a sarokból. A 67. percben Vinícius szólózott nagyot, kicselezte szinte a teljes Barca-védelmet, a végén még Piquét is elfektette, a lövésébe azonban Semedo belelépett.

A Barcának sem kellett több, gyakorlatilag az ellentámadásból újabb gólt szerzett, miután Dembélé lapos beadását Suárez és Varane közösen sodorták be a kapuba, 0-2 (a gólt végül öngólnak adták).

A 72. percben Suárez lépett be a tizenhatoson belülre, megcsinált egy cselt Casemiróval szemben, aki felrúgta őt, a bíró pedig büntetőt ítélt. Messi helyett ezúttal Suárez állt oda, és már-már pofátlan lazasággal bepanenkázta a labdát, 0-3.

Súlyos verést kapott a Real hazai pályán Forrás: AFP/Oscar Del Pozo

A Realnál nyugodtan ráhúzhatják a vereséget Viníciusra, aki egymaga négy óriási lehetőséget puskázott el a meccsen (hármat ráadásul 0-0-nál). Az első félidő alapján semmi sem indokolt ekkora mértékű összeomlást, vagy megfordítva: ekkora mértékű feltámadást a Barca részéről.

A helyzetkihasználás döntött.

A Realnak viszont nem lesz sok ideje elmélázni a vereségen, mivel szombaton ismét a Barca vendégeskedik a Bernabéuban bajnokin.

A meccs összefoglalóját IDE kattintva nézheti meg.

A másik elődöntőben a Valencia a Real Betisszel mérkőzik, az első, sevillai meccs 2-2-es döntetlent hozott. Annak a meccsnek a visszavágóját csütörtökön játsszák.