Vágólapra másolva!
Michael Preetz klubmenedzser azt szeretné, ha a tavaszi szezonban a Hertha BSC labdarúgócsapata fejlődést mutatna. Ugyanezt várja a magyar vezetőedzőtől, Dárdai Páltól is.

„Nem akarom, hogy beletörődjünk abba: ahogy a korábbi években, úgy most is gyengébb teljesítményt nyújtunk majd a bajnokság második felében” – mondta a Kicker című sportlapnak Preetz.

„Időközben már jobb a csapatunk, és egy jobb csapattal más célokat is el lehet érni. És itt nem elsősorban a tabellán elfoglalt helyezésre gondolok, hanem a fejlődésre” – fogalmazott. A berlini együttes jelenleg a kilencedik helyen áll a 18 csapatos Bundesligában.

A menedzser a trénertől, Dárdai Páltól is előrelépést vár.

„Pál együtt fejlődik a csapattal, és kell is, hogy ez így legyen. Még mindig fiatal edzőnek számít, aki már négy éve a posztján van. Figyelemre méltó szám” – mondta a 42 éves magyar szakemberről Preetz, aki szerint a legfontosabb az, hogy mindig jelen legyen a megújulás képessége.

Dárdai Pál és Michael Preetz Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Jan Kuppert/Sven Simon

Hozzátette: amíg látható a fejlődés, számára fontos a folytonosság a trénerposzton.

„Az előrelépés érdekében azonban néha vitázni is kell” – mondta ugyanakkor, és elárulta, hogy Dárdaival gyakran különbözik a véleményük, de ezt nem a nyilvánosság előtt oldják meg.

„Sokszor vitázunk, de nyílt véleménycsere nélkül nincs fejlődés” – mondta a klubmenedzser.

A Hertha BSC szerdán játssza következő mérkőzését, a Német Kupa nyolcaddöntőjében a Bayern Münchent fogadja.