A Barcánál már a Messi utáni korszakra készülnek

Barcelona slashes Sevilla in second match of Spanish King's Cup quarterfinal Spain Barcelona Sevilla Spanish King championship football soccer
Lionel Messi of Barcelona reacts during the second match of the Spanish King's Cup quarterfinal against Sevilla at Camp Nou Stadium in Barcelona, Spain, 30 January 2019. Barcelona defeated Sevilla 6-1.
Vágólapra másolva!
Ezt maga Josep María Bartomeu klubelnök erősítette meg egy rádióműsorban.

„Tisztában vagyunk vele, hogy Messi egy nap visszavonul” – mondta Guillem Balague spanyol újságírónak Bartomeu, hozzátéve, hogy ez a nap azért még picit odébb van. Az elnök szerint a jelenlegi vezetőség kötelessége, hogy felkészítse a Barcát a jövőre, ezért igazolnak méregdrágán fiatal játékosokat, akik aztán később a klub meghatározó egyéniségei lehetnek. „A mi felelősségünk, hogy a sikerkorszak folytatódjon” – tette hozzá Bartomeu.

Messi pótlását csapatszinten kell megoldani Forrás: Imaginechina/Sergio Ros de Mora - Imaginechina/Sergio Ros De Mora

2017 nyara óta – tehát másfél év alatt – a Barcelona több mint 500 (!) millió eurót költött az átigazolási időszakban, aminek a nagy része középpályásokra és támadókra ment el, vagyis egyértelműen a csapat támadóalakzatát igyekeztek megerősíteni. A cél nyilvánvaló: mivel Messi egyénileg pótolhatatlan, csapatszinten akarják kompenzálni a hiányát.

Bartomeu szavait alátámasztandóan, a Barcelona főleg a húszas éveik elején járó focistákat szerződtetett a közelmúltban. Ousmané Dembélé, Malcom és a katalánokhoz nyáron csatlakozó Frenkie De Jong 21, Arthur 22, de még Philippe Coutinho is csak 26 éves.

Messi 31 jelenleg, de egyelőre nem úgy tűnik, hogy a formája mostanában kezdene hanyatlani, sőt: ha csak a bajnokikat vesszük figyelembe, Messi a Barca idei 60 góljából 31-ben szerepelt vállalt, 21 gól és 10 gólpassz formájában. Az több mint a gólok 50 százaléka.