Kiderült, mennyit kapott Mourinho a kirúgása után

José Mourinho, a Manchester United vezetőedzője távozik az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA Elit Edzői Fórumáról
Vágólapra másolva!
José Mourinho decemberi menesztése 19,6 millió fontjába került a Manchester United labdarúgócsapatának, mely ennek ellenére is teljesítette a tervezett pénzügyi mérleget.

Az angol Premier League-ben szereplő klub csütörtökön tette közzé a 2018/19-es gazdasági év második negyedéves számait, melyek szerint 208,6 millió fontos bevételt könyvelt el erre az időszakra.

Ez 31,2 millióval több a 2017/18-as időszak hasonló periódusára vonatkozó összegnél.

José Mourinho Forrás: MTI/EPA/KEYSTONE/Salvatore Di Nolfi

A komoly javulás elsősorban a televíziós bevételek 38 százalékos emelkedésének köszönhető. Az MU éves szinten továbbra is 615-630 millió fontos bevétellel számol.

A pénzügyi jelentésről szóló közleményben Ed Woodward ügyvezető alelnök a portugál tréner menesztésével kapcsolatban arról írt, hogy az Ole Gunnar Solksjaer, Mike Phelan edzőpáros ideiglenes kinevezésének pozitív hatása volt az egész klubra.

Az FC Portóval és az Internazionléval is Bajnokok Ligája-győztes Mourinho 2016 májusában vette át az MU irányítását és Európa-ligát, angol Ligakupát és szuperkupát nyert a csapattal, ebben a szezonban azonban 17 forduló alatt csak 26 pontot szerzett, így az elmúlt 28 idény legrosszabb bajnoki rajtját produkálta. Munkáját december 18-án köszönte meg az együttes vezetősége.