Vágólapra másolva!
Mint ismert, az FC Barcelona 75 millió euróért leszerződtette az Ajax szupertehetségét, Frenkie de Jongot. A 21 éves középpályás elmondta, hányas mezszámban szeretne focizni, és beszélt arról is, hogy a csapatot támogató sportszergyártó cég milyen különleges kéréssel fordult hozzá.

Az ötszörös holland válogatott játékosért komoly harcot vívott a Paris Saint-Germain és a Barcelona, De Jong végül a szívére hallgatott, ezért gyerekkori kedvenc csapata mellett döntött.

A Xavi utódjának kikiáltott középpályás a 21-es mezszámban szeretne futballozni, ezt jelen pillanatban a klub saját nevelésű játékosa, Carles Alena viseli, így még korántsem biztos, hogy teljesül a kívánságága.

A mezszám egy dolog, de egyelőre még az is kérdéses, hogy milyen névvel fog szerepelni a Barcelona csapatában.

Frenkie de Jong lehet a jövő Barcájának a szellemi vezére Forrás: DPPI/Stanley Gontha

„Jó lenne a 21-es mezben játszani, ez a szám közel áll hozzám. Ezzel kapcsolatban még várnom kell, hiszen csak az következő idény elején lesznek kiosztva a mezszámok.

Nem vagyok benne biztos, hogy ezt szeretném" – mondta a holland válogatott focista, akire minden bizonnyal kulcsszerep várhat az újjá épülő Barcában, ugyanis az a hír járja, hogy a klubvezetés garantálta neki a rendszeres játéklehetőséget, és ígéretet tett, hogy egyes játékosok eladásával helyet csinálnak neki a középpályán.

Johan Cruyff és Jordi Cruyff a Camp Nouban Forrás: AFP/-

A Barcelona történetében nem Frenkie De Jong lenne az első holland, aki a keresztnevével a hátán a szerepelne. A legendás Johan Cruyff fia is Jordi névvel szerepelt a katalán csapatban, amikor az édesapja volt az edzője.