Bede Ferenc: Az első félidőben megúszott egy piros lapot a PSG

Kimpembe
Paris Saint-Germain's French defender Presnel Kimpembe celebrates scoring the opening goal during the first leg of the UEFA Champions League round of 16 football match between Manchester United and Paris Saint-Germain (PSG) at Old Trafford in Manchester, north-west England on February 12, 2019. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Origo szakértője, Bede Ferenc szerint a PSG vezető találatának szerzőjét, Kimpembét az első félidőben ki kellett volna állítania az olasz játékvezetőnek a Manchester United elleni BL-meccsen.
Bede Ferenc, az Origo szakértője Forrás: Origo

A mérkőzés 32. percében az ígéretes helyzetben meginduló Luke Shaw-t a PSG védője, Kimpembe testtel szabálytalanul akadályozta, a játékvezető azonban továbbengedte a játékot. A visszajátszáson látszott a szabálytalanság ténye, ami azért érdekes, mivel már volt sárga lapja, így ha a játékvezető szabálytalanságot ítél, akkor az egyértelmű második sárga lap miatt ki kellett volna állítani a francia hátvédet.

A 39. percben a sárga lapos Young vállal meglökte Di Mariát, aki az Old Trafford sajátosságos pályakialakítása miatt - magasított játéktér - nekicsúszott a reklámtáblának. Ezért viszont a hazai játékosnak nem járt egyértelmű második sárga lapos figyelmeztetés, jó játékvezetői döntés született.

A Roma-Porto találkozón a 20. percben Pepe nem természetes testhelyzetben lévő kezének vágódott a labda a saját büntetőterületének sarkánál, de a játék tovább folytatódott. A játékvezető kommunikált a videóasszisztensekkel, azonban a nem teljesen egyértelmű képanyag ellenére a szándékos kezezés a büntetőterület határvonala előtt történhetett, ezért nem avatkozott közbe a VAR-technika.