Az UEFA vizsgálatot indított Sergio Ramos szándékos sárga lapja miatt

fbl TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL FIFA CLUB WORLD CUP BUST EMBRACE JOY SHOUTING
Real Madrid's Spanish defender Sergio Ramos (R) celebrates after scoring a goal with Real Madrid's Spanish midfielder Daniel Ceballos (L) during the FIFA Club World Cup final football match Spain's Real Madrid vs Abu Dhabi's Al Ain at the Zayed Sports City Stadium in Abu Dhabi, the capital of the United Arab Emirates, on December 22, 2018. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Európa Labdarúgó Szövetség fegyelmi vizsgálatot indított, hogy kiderítse, Sergio Ramos vajon szándékosan provokált-e ki magának sárga lapot az Ajax–Real Madrid Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben.

Ahogy azt megírtuk, Ramos a találkozó 89. percében – 2-1-es vezetésnél – kapott sárgát, ami miatt ki kell hagynia a visszavágót, így a negyeddöntőket tiszta lappal kezdheti meg.

A lefújást követően a Real Madrid csapatkapitánya az egyik tévétársaság kamerája előtt elismerte, hogy szándékosan tiltatta el magát, de ezt később letagadta. Ráadásul előkerült egy felvétel, amelyen látható, hogy a mérkőzés hajrájában Ramos kiszól a kispadhoz, és megkérdezi, hogy beszedjen-e egy sárga lapot, ráadásul a csuklójával még mutatja is a lapot osztó kézmozdulatot.

Ramos később eszmélt, és megpróbált kihátrálni az elhamarkodott nyilatkozatból, és a Twitteren már azt írta, hogy nagyon fáj neki az eltiltás és nem szándékosan gyűjtötte be a harmadik sárga lapot.

„A lelátóról fogom támogatni a csapatot, akárcsak egy drukker, aki abban bízik, hogy sikerül bejutni a negyeddöntőbe."

Úgy tűnik, az UEFA illetékeseit nem hatotta meg Ramos vagdalkozása, a fegyelmi szabályzat 31. cikkének (3.) bekezdése alapján vizsgálatot indított a spanyol játékos ellen.