Vágólapra másolva!
Az angol SkySports értesülése szerint december 16-án a washingtoni reptéren letartóztatták Wayne Rooney-t, a Manchester United korábbi legendás játékosát, mert nyilvános helyen alkoholt fogyasztott, és megengedhetetlen stílusban káromkodott.

Az angol válogatott történetének legeredményesebb játékosa remek szezont futott Washingtonban, így várható volt, hogy az ünnepek alatt kicsit kiengedi majd a fáradt gőzt.

Rooney ezúttal olcsón megúszta a történteket, ugyanis a virginiai bíróság 25 fontos büntetést szabott ki rá, míg az eljárás költsége 91 fontra rúgott, amit most január 4-én kellett kifizetnie.

Wayne Rooney nem először került bajba az italozás miatt Forrás: AFP/Paul Ellis

A történtek után a 33 éves sztárjátékos szabadon távozhatott, így hazajutott Manchesterbe, ahol karácsonykor megmotozták a United Huddersfield Town elleni mérkőzése előtt.

Wayne Rooney nem először került bajba az alkohol miatt. 2017 szeptemberében ittas vezetés miatt letartóztatták, miután a barátaival tíz órán keresztül vedeltek, mert korábbi manchesteri csapattársát, Wes Brown búcsúztatták, aki az indiai Kerala Blastershez szerződött.

Az eset után Rooney-t a bíróság tizenkét hónap alatt teljesítendő százórányi fizetés nélküli közhasznú munkavégzésre ítélte, és 170 font (60 ezer forint) pénzbírságot rótt ki rá, és két évre eltiltotta a járművezetéstől.