Hihetetlen dráma és tömegbalhé a spanyol kupameccs végén

Valencia v Getafe - Copa del Rey Quarter Final NurPhoto General News Soccer SPORT Competition Copa del Rey Quarter Final Valencia Spain January 29 2019 29th Januayr 2091 Getafe Spanish King Cup PLAYER Sports Product Team sport CHAMPIONSHIP TOURNAMENT SPOR
Gabriel Paulista of Valencia CF (R) during spanish King Cup match between Valencia CF and Getafe CF at Mestalla Stadium on January 29, 2019. (Photo by Jose Miguel Fernandez/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Őrült végjátékot hozott a Valencia és a Getafe keddi spanyol Király-kupa-negyeddöntő visszavágója.

A párharc első meccsét a Getafe nyerte 1-0-ra, és a visszavágón is a madridi csapat szerzett vezetést, méghozzá 34 másodperc után, Jorge Molina góljával. A második félidőben a Valencia Santi Mina révén kiegyenlített, csakhogy a gólpasszt adó José Gayá lesről indult, így rövid videózás után érvénytelenítették a gólt.

Gabriel Paulista szemöldökéből ömlött a vér a meccs végén Forrás: NurPhoto/Jose Miguel Fernandez/NurPhoto/Jose Miguel Fernandez

A 61. percben Rodrigo egyenlített, majd a a 74. percben a vendégek védőjét, Djené Dakonamot kiállította a játékvezető, aki a sok sérülés és videózás miatt hét percet hosszabbított. Itt jött a dráma: a 92. percben egy jobb oldali beadást Santi Mina Rodrigo elé fejelt, aki közvetlen közelről a kapuba passzolt. A Valencia tehát fordított, de egy gólra még mindig szüksége volt a továbbjutáshoz. Két perccel később aztán (a 94.-ben) Kevin Gameiro húzott el a jobb szélen, középre játszott, az ott érkező Rodrigo pedig belőtte a továbbjutást érő harmadik gólt.

Az utolsó percekben az értelemszerűen feszült Getafe-játékosok elveszítették a fejüket, összebalhéztak a valenciaiakkal, a rendőröknek és a biztonságiaknak kellett őket lerángatni a pályról. A felvételeken látható az is, ahogy a valenciai Gabriel Paulista mez nélkül, felszakadt szemöldökkel, véres arccal dulakodik az ellenféllel.

A meccs folytatódott a pályán kívül is, a mixzónában Jorge Molina például nem is mert mondani semmit, mert szerinte „olyan eltiltást kapna, amilyet elképzelni sem lehet", míg a Getafe edzője, José Bordalás arról beszélt, hogy a bíró a hazaiakkal volt.

A meccs összefoglalója itt nézhető meg.