Vágólapra másolva!
Gianluca Di Marzio, az olasz átigazolásokról legjobban értesült sportújságírója tényként közölte, hogy a Serie A-ban szereplő Genoa szerződteti az MTK Budapest focistáját, a 19 éves Schäfer Andrást.

Az őszi szezonban 13 bajnoki gólt szerző Krzysztof Piątek 35 millió euróért bármelyik pillanatban az AC Milanhoz igazolhat. A szerződés aláírását keddre várta az olasz sajtó, de még nem került pont az ügy végére. Ettől függetlenül a Genoa is kész tényként kezeli, hogy a 23 éves lengyel csapatot vált.

Az érte kapott összegből a Serie A 14. helyén álló Genoa megerősítené a keretét:

a Chievo szerb légiósát, Ivan Radovanovicot, a Pescara Egyenlítői-guineai középpályást, José Machínt és az MTK játékosát Schäfer Andrást szeretné leigazolni.

Schäfer András a Haladás ellen szerzett gólt az idei szezonban Forrás: mtkbudapest.hu

A 19 éves játékos jelenleg az MTK-val edzőtáborozik a törökországi Antalyában, de Di Marzio információi szerint már a szerdai nap folyamán utazik Olaszországba, ahol túleshet a kötelező orvosi vizsgálaton, és aláírhatja szerződését a Genoával.

A középpályás a bónuszokkal együtt egymillió euróért igazolhat Olaszországba, a két klub állítólag már megegyezett mindenben egymással.

Schäfer András az őszi szezonban 15 mérkőzésen lépett pályára, egy gólt szerzett az NB I-ben, és Marco Rossi szövetségi kapitány is kiemelten figyeli a teljesítményét.