Vágólapra másolva!
Péntek este egy mérkőzést rendeztek az angol labdarúgó FA-kupában, ahol a legjobb 32 közé jutás volt a tét. A Premier League-ben harmadik helyen álló Tottenham Hotspur 7-0-ra győzött az angol negyedosztályban kilencedik Tranmere Rovers vendégeként.

Mivel C-csapattal is a vendég észak-londoniak lettek volna a találkozó toronymagas esélyesei, a karácsonyi nagyüzem után Mauricio Pochettino vezetőedző több sztárjátékosának pihenőt adott. Ahogy az várható volt, a Premier League sztárcsapata szinte egykapuzott az első félidőben, a vezetés megszerezésére azonban a 40. percig kellett várni. Ekkor az elefántcsontparti Serge Aurier egy labdaszerzést követően 23 méterről a bal felső sarokba bombázott.

A második félidő elején eldöntötte a mérkőzést a Tottenham.

A 48. percben a dél-koreai Szon Hung Min elfutott a jobb oldalon, a középre adott labdáját pedig a spanyol Fernando Llorente közelről a kapuba lőtte.

Az 55. percben Aurier duplázni tudott. Egy felívelés után Szon Hung Min kezelte le a labdát, megcsinált egy szép cselt, majd remek ütemű labdát tálalt az elefántcsontparti szélsővédő elé, aki közelről értékesítette a ziccert.

Az 57. percben Szonnak is összejött a gólszerzés.

A dél-koreai szélső ezúttal balról tört be a tizenhatoson belülre, és éles szögből a bal alsó sarokba lőtt.

A 71. percben az ötödik gólját is megszerezte a Tottenham. Egy tökéletes ütemű kiugratás után Llorente került ziccerbe, és a kivetődő Scott Davies lábai között a hálóba lőtt.

Egy perccel később Llorente triplázott.

A brazil Lucas Moura futott el a baloldalon, a középre lőtt labdáját pedig elegánsan a kapuba pörgette a korábbi spanyol válogatott támadó.

A 33 éves csatár a második mesterhármasát szerezte a Tottenham színeiben. Legutóbb is pont az FA-kupában triplázott, 2018 februárjában a Rochdale ellen.

A 82. percben a csapat legnagyobb sztárja, Harry Kane állította be a végeredményt. A Llorente helyére beküldött angol válogatott csatár Dele Alli kiugratása után átpörgette a labdát a kivetődő Davies fölött.

A Tottenham ezzel bejutott a legjobb 32 közé és várhatja a következő kör sorsolását.

FA-kupa, a legjobb 32 közé kerülésért
Tranmere Rovers-Tottenham Hotspur 0-7 (0-1)