Maradona hosszabbított mexikói klubjával

Horizontal FOOTBALL
Diego Armando Maradona, Argentine coach of Mexican second division football club Dorados, celebrates after winning their first leg semi final match against Bravos de Juarez at the Banorte stadium in Culiacan, Sinaloa state, Mexico, on November 21, 2018. (Photo by RASHIDE FRIAS / AFP)
Vágólapra másolva!
Diego Maradona a következő szezonban is a mexikói másodosztályban szereplő Dorados de Sinaloa labdarúgócsapatának a vezetőedzője lesz.

A hírt pénteken Maradona képviselője, Matias Morla jelentette be, aki hangsúlyozta, a klubhoz szeptemberben szerződtetett argentin szakember célja, hogy a teljes idényen át ő irányítsa a csapatot, amelynek célja a feljutás az élvonalba.

Maradona marad a Dorados edzője Forrás: AFP/Rashide Frias

A játékosként világbajnok Maradona edzőként nem tudott maradandót alkotni. Hazája válogatottját 2008 és 2010 között vezette, majd az Egyesült Arab Emírségekben dolgozott: az al-Vaszl után a második ligás al-Fujairah csapatát irányította.

A Doradosnál azonban sikeres volt: a középmezőnyben lévő csapat Maradona irányításával "megtáltosodott", és bekerült az Apertura (őszi szakasz) döntőjébe, amelynek visszavágóján csak hosszabbításban kapott ki. Az 58 éves argentin edző a szezon végén visszatért hazájába, a csapat így nélküle készült a Clausurára (tavaszi szakasz), amelynek első összecsapásán, szombaton Maradona még nem lesz ott a kispadon.