Bundesliga-csapat edzője lett a Fradi korábbi trénere

Budapest, 2017. március 4. Thomas Doll, a Ferenváros vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójában játszott Újpest FC - Ferencváros mérkőzésen a fővárosi Szusza Ferenc Stadionban 2017. március 4-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Thomas Doll veszi át a német élvonalbeli Hannover labdarúgócsapatának irányítását – értesült német forrásból az nso.hu. A korábban a Ferencvárost irányító szakember vasárnap este pedig alá is írta hivatalosan a szerződését - jelentette be a német klub honlapja. 

A Hannover a Borussia Dortmund elleni idegenbeli 5–1-es vereség után menesztette André Breitenreiter vezetőedzőt. A német sajtó több nevet is bedobott, az nso.hu pedig Németországból úgy értesült, Thomas Doll lesz a befutó. A lap szerint az 52 éves német szakvezető vasárnap este írja alá szerződését a klubnál. Vele tart segítője, Ralf Zumdick is.

A hírt azóta a Hannover hivatalosan is megerősítette, Doll már alá is írta a szerződését, és hétfőn 15 órakor már megtartja az első edzését is az új csapatánál.

A tabellán 17., utolsó előtti helyezett Hannover 19 forduló alatt 11 pontot szerzett, annyit, mint a sereghajtó Nürnberg, melyet csak jobb gólkülönbségével előz meg – a biztos bennmaradást érő 15. helyen álló Augsburgtól négy pontra van a csapat.

Thomas Doll, a Ferenváros korábbi edzője hamarosan újra munkába állhat Forrás: MTI/Kovács Tamás

Thomas Doll 2013 decemberében érkezett az FTC-hez, irányítása alatt a népligeti csapat sorozatban három Magyar Kupa-elsőséget, egy Ligakupa- és egy Szuperkupa-győzelmet, valamint egy bajnoki bronz-, két ezüst- és egy aranyérmet szerzett.

Doll 190 tétmérkőzésen irányította a zöld-fehéreket, amelyeken 113 győzelem, 44 döntetlen és 33 vereség volt a mérlege.

A német tréner 2018 augusztusában távozott a Fraditól.

Doll korábban a Hamburg és a Borussia Dortmund vezetőedzője is volt a Bundesligában, a Hannover a harmadik csapata lesz a német élvonalban.