Vágólapra másolva!
Az angol Ligakupában a Manchester City az elődöntő első meccsén 9-0-ra nyert a harmadosztályú Burton Albion, így a két hét múlva sorra kerülő visszavágó már csak formalitás lesz a kiscsapat otthonában.

A Premier League címvédője már az első félidőben eldöntötte a legfontosabb kérdéseket.

A Burton öt percig bírta tartani a gól nélküli állást, ekkor David Silva szép beadása után Kevin De Bruyne fejelt a kapuba. A kezdeti megilletődöttség után úgy nézett ki, magára talál a harmadosztályú együttes, de a 30. percben ismét villant a City, egészen pontosan Gabriel Jesus, aki ugyancsak fejjel volt eredményes.

A brazil válogatott támadó Silva passza után lábbal is eredményes tudott lenni a kapufa segítségével, majd a 37. minutumban Oleksandr Zinchenko lőtt pazar gólt, még akkor is, ha beadásnak szánta volna a lövést. A félidő hátralévő idejében újabb találat már nem esett, de így

is négygólos hazai előnnyel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A Manchester City kiütötte a Burtont Gabriel Jesus vezetésével Forrás: AFP/Paul Ellis

A második félidő elején visszavett a tempóból a ManCity, ennek ellenére tudta növelni az előnyét, Gabriel Jesus megint fejjel volt eredményes, ezúttal az 57. percben, így öszejött a mesterhármas. A gól pedig ismét megtörte a Burtont, a csereként beállt

18 éves Phil Foden is ünnepelhetett

Jesus kipattanó lövése után.

Ám itt még közel sem volt vége a gólgyártásnak,

előbb Gabriel Jesus szerezte meg a negyedik gólját a meccsen,

majd a védő Kyle Walker is előre merészkedett már, és be is talált a 70. percben. Végül Riyad Mahrez zárta le a gólok számát a 84. percben.

A hátralévő időben is játszadozott az ellenfelével a City, de kilenc kapott góllal végül megúszta a Burton – így a történelme legnagyobb vereségét is, 1970. február 7-én 10-0-s vereséget szenvedett a Barnet ellen –, igaz a két hét múlva sorra kerülő visszavágóra sok nyitott kérdés már nem maradt.

Manchester City-Burton 9-0 (4-0)
G.: De Bruyne (5.), G. Jesus (30., 34., 57., 65.), Zinchenko (37.), Foden (63.), Walker (70.), Mahrez (84.)