A FIFA elnöke továbbra is a 48 csapatos foci-vb mellett kampányol

Gianni Infantino, a FIFA elnöke
Gianni INFANTINO (SUI), FIFA President, on the tribune, single image, single cut motive, half figure, half figure. Russia (RUS) - Croatia (CRO) 5-6 iE Quarterfinals, Round of Eight, Game 59 on 07.07.2018 in Sochi, Sochi Fisht Stadium. Football World Cup 2018 in Russia from 14.06. - 15.07.2018. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöke arról beszélt, hogy a FIFA továbbra sem tett le arról, hogy már a 2022-es katari rendezésű világbajnokságon 48 csapatosra bővítse a résztvevők létszámát.

Eredetileg csak a 2026-os, Kanada-USA-Mexikó rendezésű toránára tervezték a létszámnövelést, ám Infantino szerint ha mindenki jó ötletnek tartja, hogy már Katarban is 48 csapat szerepeljen, akkor minél hamarabb be kell vezetni az intézkedést.

Ehhez viszont vélhetően Katar egyedül kevésnek bizonyul, a FIFA elnöke ezért az Öböl Menti Országok segítségét kérné az ügyben, akik mind a mérkőzések rendezésében, mind a csapatok elszállásolásában segítséget jelenthetnének.

Bár a régióban nem felhőtlen a viszony az országok között, Infantino szerint egy ilyen esemény közelebb hozhatná a nemzeteket.