A Barca megígérte az új igazolásnak, hogy eladják előle a játékosokat

Ajax v FC Bayern Muenchen - UEFA Champions League Group E FBL EUR C1 BAYERN MUNICH Ajax Bayern Muenchen UEFA CHAMPIONS LEAGUE Group E
Frenkie de Jong of Ajax during the UEFA Champions League Group E match between AFC Ajax Amsterdam and FC Bayern Munich at Johan Cruyff ArenA in Amsterdam, Netherlands on December 12, 2018 (Photo by Andrew Surma/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Quim Domenech újságíró az El Chiringuito műsorban beszélt arról, hogy Frenkie De Jong ígéretet kapott a Barcelonától, hogy nyáron legalább három játékost eladnak a középpályáról.

A 21 éves De Jongot a napokban igazolta le a katalán klub 75 plusz 11 millió euróért. A játékos meggyőzéséhez nyomós indokra volt szükség a pénz mellett, hiszen a Paris Saint-Germain és a Manchester City is érdeklődött iránta (De Jong állítólag beszélt is Thomas Tuchellel és Pep Guardiolával), de úgy tűnik, hogy a Josep María Bartomeu elnök vezette küldöttség meggyőzően érvelt.

Frenkie De Jong a Barcelona történetének negyedik legdrágább játékosa Forrás: Twitter/fcbarcelona

Quim Domenech szerint De Jong ígéretet kapott arra, hogy játékosok eladásával helyet csinálnak neki a középpályán. Az újságíró konkrétan meg is nevezte az áldozatokat:

Iván Rakitic, Rafinha és Denis Suárez.

Utóbbi kettő távozása nem meglepő, régóta a levegőben lóg, Rakitic viszont Ernesto Valverde vezetőedző egyik személyes kedvence, nem lesz könnyű túladni rajta, de a Barcelona vezetősége úgy érzi, hogy ha pénzt akarnak csinálni a fáradhatatlan középpályásból, akkor annak most van itt az ideje.

A koncepció kidolgozására fél évük van, a jelenleg az Ajaxban futballozó De Jong ugyanis csak a nyáron csatlakozik a Barcelonához.