Vágólapra másolva!
Molnár Levente, a Puskás Akadémia NB III-as csapatának kapusedzője érdekes történetet osztott meg Dzsudzsák Balázsról. Az egykori NB I-es kapus pályafutása végeztével az Arab Egyesült Emirátusokban dolgozott hét évet, többek között Dzsudzsák korábbi klubjánál, az Al-Vahdánál. Molnár elmondta, hogy a csapat mexikói edzője, Javier Aguirre már akkor le akarta igazolni a magyar válogatott csapatkapitányát, amikor még az Atlético Madrid edzője volt a Simeone-éra előtt.

A mexikói szakember 2006 májusától 2009 februárjáig volt az Atlético Madrid edzője. Pont abban az időszakban, amikor Dzsudzsák Balázs parádézott a PSV Eindhovenben.

Dzsudzsák Balázsért tíz évvel ezelőtt sorban álltak az európai top klubok Forrás: ANP/AFP/Robin Van Lonkhuijsen

"Javier rendes, közvetlen ember, akivel sikeresen vettük a közös akadályokat: nyertünk ligakupát, és elsők lettük az országos kupaküzdelmekben is. Van vele egy érdekes történetem:

Megkérdezte ismerem-e őket, és ha igen, akkor melyiküket ajánlom erősítés céljából. Nemanját is remek futballistának tartom, de én Balázst javasoltam. Ez utóbb kiderült, hogy egy

–, csupán meg akart győződni viccesen, hogy van-e szemem a futballhoz" – idézte fel a történetet Molnár Levente a Puskás Akadémia honlapjának. A korábbi kiváló kapus elmondta, hogy amiben tudta, segítette Dzsudzsák Balázst, és a mai napig szoktak beszélni telefonon.

Dzsudzsák Balázs 2008 és 2011 között 162 mérkőzésen 54 gólt szerzett és 51 gólpasszt adott a PSV színeiben. Sorozatban kétszer (2010-ben és 2011-ben) választották meg az eindhoveni csapat legjobb játékosának.