Vágólapra másolva!
Péntek este az FA-kupa 4. fordulójában az Arsenal 3-1-re kikapott a Manchester Unitedtól a londoni Emirates Stadionban, így Ole Gunnar Solskjaer csapata bejutott a legjobb 16 közé.

Péntek este előrehozott döntőt rendeztek az FA-kupában, ugyanis a rekordbajnok, a 13-szoros győztes Arsenal fogadta a 12 trófeával rendelkező Manchester Unitedot Londonban. Mindkét csapat remek előjelekkel várta az összecsapást: az Ágyúsok a múlt hétvégén könnyed győzelmet arattak a Chelsea elleni rangadón, míg a Vörös Ördögök szárnyalnak José Mourinho kirúgása óta. A portugál helyére kinevezett Ole Gunnar Solskjaerral mind a hét mérkőzésüket megnyerték,

a norvég klublegenda pedig megdöntötte Sir Matt Busby klubcsúcsát, aki az 1946/47-es idényben öt győzelemmel kezdett a Manchester United vezetőedzőjeként.

Ole Gunnar Solskjaer, ha így folytatja, edzőként is legendás lehet Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Az Arsenal kezdte mezőnyfölényben a mérkőzést, de igazán komoly helyzetet nem tudott kialakítani a Manchester United kapuja előtt. Unai Emerynek a 21. percben kényszerűségből cserélnie kellett, a megsérült Szokrátisz Papasztathópulosz helyére Shkodran Mustafi érkezett.

A 31. percben megszerezte a vezetést a United.

A belga Romelu Lukaku gyönyörű labdát adott Alexis Sáncheznek, a chilei játékos megtolta a kivetődő Petr Cech mellett, majd közelről az üres kapuba gurított.

Alexis Sánchez góllal szomorította korábbi csapatát Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Az Arsenal játékosait sokkalta a bekapott gól, és szinte azonnal mehettek újra közepet kezdeni. A 33. percben egy kontratámadás végén ismét Lukaku volt az előkészítő, az érkező Jesse Lingard pedig 11 méterről a bal alsó sarokba passzolt.

A lefújás előtt szépített az Arsenal.

Aaron Ramsey középre tett labdáját a hosszú oldalon ólálkodó Pierre-Emerick Aubameyang lőtte be az üres kapuba.

A második félidőt jobban kezdte az Arsenal. A Juventusba tartó Aaron Ramsey már a 46. percben egyenlíthetett volna, de Sergio Romero parádés mozdulattal védte a walesi középpályás léc alá tartó fejesét.

A De Geát helyettesítő Sergio Romero kitett magáért Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A folytatásban Unai Emery mindent bevetett az egyenlítésért, még a kegyvesztett Mesut Özilt is pályára küldte, de az Arsenal nem lett veszélyesebb a német karmester csatasorba állításától.

A 83. percben a Manchester United eldöntötte a továbbjutás kérdését. Egy labdavesztés után Solskjaer-érában kiviruló Paul Pogba nyargalt át a pályán, a 18 méteres lövését Cech kitolta a jobb alsó sarokból, de a kipattanóra érkező Anthony Martial az üres kapuba passzolt.

A mérkőzés végén forrtak az indulatok Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A Manchester United ezzel bejutott az FA-kupa nyolcaddöntőjébe, és továbbra is megvan az esélye, hogy az örökrangsorban beérje a 13-szoros győztes Arsenalt. Ole Gunnar Solskjaer pedig nyolcadik mérkőzését is megnyerte a manchesteri csapattal.

FA-kupa, 4. forduló
Arsenal-Manchester United 1-3 (1-2)
Gólszerzők: Aubameyang (43.), ill. Sánchez (31.), Lingard (33.), Martial (83.)