Vágólapra másolva!
Marcelo Bielsa, az angol másodosztályban (Championship) listavezető Leeds United menedzsere elismert, hogy kémet küldött a rivális Derby County edzésére, de, mint mondja, ebben nincs semmi törvénytelen.

A két csapat pénteken este játszott rangdót, és az éllovas Leeds 2-0-ra legyőzte a hatodik helyen álló Derbyt. A találkozó után jött a botrány, amikor az argentin válogatottat a 2002-es világbajnokságon irányító Bielsa szemrebbenés nélkül elismerte, hogy a Derby stábja által kémnek nevezett megfigyelőt küldött a rivális egyik edzésére a két csapat őszi bajnokija előtt.

Nem törvénytelen, nyilvánosan tettük, amit tettünk, és lám, most is beszélek róla. Valaki szerint ez rossz dolog, más szerint meg nem" – mondta Bielsa a találkozó előtt.

Marcelo Bielsa nem bánt meg semmit Forrás: Origo

Frank Lampard, a Derbyt irányító korábbi Chelsea-játékos szerint ez rossz, és bizony ki is hívták a rendőrséget, amikor arra lettek figyelmesek, hogy "egy alak gyanúsan viselkedik, és felkapaszkodik az edzőpályájuk keretísére".

Lampard elmondta, hogy a két csapat első, 4-1-es Leeds-győzelmet hozó találkozója előtt "rejtőzött valaki a bokorban", akit felszólítottak a távozásra. De így is sikerült elég információt gyűjtenie ahhoz, hogy a klub fennállásának 125. évfordulóját feljutással ünnepelni akaró kék-sárgák simán nyerjenek.

Az angol szövetség (FA) már vizsgálatot kezdett az ügyben, a Leeds vezetősége pedig megkérte Bielsát, hogy maradjon hű a klub elveihez, melyek között ott van a becsület és a játék tisztaságának szem előtt tartása is.

Bár az 1970-es években talán nem véletlenül nevezték a csapatot Nasty, azaz "mocskos" Leedsnek, a játékosok ugyanis rendre átlépte a sportszerűség határát.

Az üggyel kapcsolatban a Twitteren megszólalt a rendszerint csak súlyos függőségei által okozott botrányok miatt a hírekbe kerülő korábbi angol válogatott focista, Paul Gascoigne, akivel ezúttal nehéz lesz vitatkozni.

"Bill Shankly (a Liverpool legendás menedzsere - a szerk.) háza az Everton edzőpályára nézett. Bárki azt mondja, hogy volt olyan Everton-játékos, aki azt mondta, hogy nem akar ellenük játszani, mert Shankly látta őt?" Ehhez még ironikusan hozzáteszi, hogy 17 éves korában őt is megfigyelték, és úgy megijedt, hogy csak na.