Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó FA-kupa 4. fordulójában a sorozat egyik nagy esélyese, a Manchester City hazai pályán 5-0-ra legyőzte az élvonalbeli Burnley együttesét, így Pep Guardiola csapata bejutott a legjobb 16 közé.

A manchesteri csapat a 23. percben szerzett vezetést. A brazil Gabriel Jesus egy remek szólót követően hat méterről lőtt gólt Nick Pope kapus lábai alatt. Az 53. percben a portugál Bernanrdo Silva 11 méterről talált be Pope lábai között. Nyolc perccel később a vb-bronzérmes Kevin De Bruyne döntette el a meccset.

Manchester Citynek nem okozott gondot az élvonalbeli Burnley Forrás: AFP/Oli Scarff

A belga középpályás 21 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. A negyedik gólt egy hazai játékos szerezte: De Bruyne jobbról belőtt labdáját a menteni igyekvő Kevin Long jutatta saját kapujába. A végeredményt a csereként beálló Sergio Agüero állította be, aki a 85. percben higgadtan értékesített egy büntetőt.

Győzelmével a Manchester City bejutott a legjobb 16 közé, Pep Guardiola pedig negyedik FA-kupa mérkőzését is megnyerte az Etihad Stadionba, ahol csapata gólkülönbsége 21-2.

A Premier League-ben szereplő Wolverhampton a 93. percben egyenlített a harmadosztályú Shrewsbury Town otthonában, ezzel kiharcolta az újrajátszást. A Newcastle United hazai pályán kapott ki 2-0-ra a Warfordtól, míg a Frank Lampard vezette Derby County 1-0-ra nyert a harmadosztályban szereplő Accrington vendégeként.

FA-kupa, a 16 közé jutásért
Manchester City–Burnley 5-0
Accrington Stanley (III.)–Derby County (II.) 0-1
Swansea City (II.)–Gillingham (III.) 4-1
Shrewsbury Town (III.)–Wolverhampton Wanderers 2-2
Brighton & Hove Albion–West Bromwich Albion (II.) 0-0
Doncaster Rovers (III.)–Oldham Athletic (IV.) 2-1
Middlesbrough (II.)–Newport County (IV.) 1-1
Portsmouth (III.)–Queens Park Rangers (II.) 1-1
Newcastle United–Watford 0-2
Millwall (II.)–Everton 3-2

A győztesek csapatok továbbjutottak, a döntetlennel záruló párharcokban ellentétes pályaválasztással újrajátszásokra kerül sor.