A Barca kapusa élete védését mutatta be, majd olyat tett, mint még soha

FC Barcelona v Sevilla - Copa del Rey Quarter Final NurPhoto General News SPORT Soccer Soccer Match Barcelona - Spain Camp Nou January 30 2019 30th January 2019 Copa del Rey PLAYER Sports SPORTS EQUIPMENT Team sport BALL GAME GOAL NET SOCCER PLAYER Sport
Jasper Cillessen celebrates to save a penalty during the match between FC Barcelona and Sevilla FC, corresponding to the secong leg of the 1/4 final of the spanish cup, played at the Camp Nou Stadium, on 30th January 2019, in Barcelona, Spain. Photo: Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto -- (Photo by Urbanandsport/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Szerdán este az FC Barcelona 6-1-re legyőzte a Sevillát a spanyol Király-kupában, így Ernesto Valverde csapata ledolgozta az első meccsen összeszedett kétgólos hátrányát, és simán bejutott a legjobb négy közé. Vagyis csak papíron simán, mert az igaz, hogy a katalánok hat gólt szereztek, de a csapat legjobbja így is a holland kapus, Jasper Cillessen volt.

A Barca győzelmi kényszerben lépett pályára, mivel egy héttel ezelőtt 2-0-ra kikapott a Ramón Sánchez Pizjuán Stadionban. A katalánok a 12. percben megszerezték a vezetést, miután a Messi buktatásáért megítélt büntetőt Coutinho értékesítette. Azonban a 24. percben egyenlíthetett volna a Sevilla, de André Silva sarkazásánál Jasper Cillessen élete bravúrját mutatta be.

Két perccel később ismét gólt szerezhetett volna az andalúz csapat, amikor Roque Mesa elkaszálásért büntetőt ítélt a játékvezető, azonban Cillessen kivédte Ever Banega lövését, ezzel pedig meccsben tartotta csapatát, amely a folytatásban hengerelt a Camp Nouban.

A 29 éves, 46-szoros holland válogatott kapusnak ez volt élete első kifogott büntetője – húsz kísérletből. Jobbkor nem is jöhetett volna.


Emlékezetes eset, amikor a 2014-es világbajnokság negyeddöntőjében a holland válogatott Costa Rica ellen játszott, és a találkozó hosszabbításában Luis Van Gaal szövetségi kapitány lecserélte Cillessent, a helyére pedig a Newcastle kapusát, Tim Krult küldte be a tizenegyespárbajra, akinek két lövést is sikerült megfognia, így a hollandok bejutottak a legjobb négy közé, és végül bronzérmesek lettek a brazíliai vb-n.