Vágólapra másolva!
Az Újpest FC egykori támadója, a szenegáli Mbaye Diagne a török Kasimpasából 10 millió euróért a Galatasarayhoz igazolt.

A szenegáli támadó 2015 nyarán a Juventustól került a IV. kerületi klubhoz. Az őszi szezonban 14 bajnoki mérkőzésen 11 gólt szerzett, és két gólpasszt adott, ezzel a góllövőlista második helyén állt az éllovas Böde Dániel mögött, aki 12 gólt lőtt a Fradi színeiben. Diagne parádés félszezonjára Kínában is felfigyeltek, így 2016 februárjában 1,90 millió euróért a Tianjin Teda csapatához szerződött.

Mbaye Diagne és Kósztasz Mítroglu, a Galata új igazolásai Forrás: Galatasaray SK/Twitter

A kínai bajnokságban két év alatt 45 mérkőzésen 15-ször volt eredményes, majd 2018 januárjában a török Kasimpasához igazolt. Tavasszal 17 meccsen 12 gólt szerzett, majd az idei szezonban 17 bajnokin 20-szor talált a hálóba, ezzel pedig toronymagasan vezeti a góllövőlistát a 9 gólos Hugo Rodallega és Henry Onyekuru előtt.

Ezzel a teljesítménnyel nem meglepő, hogy felkeltette a török bajnokság legnépszerűbb klubjának, a Galatasaraynak a figyelmét, amely 10 millió eurót sem sajnált a 27 éves csatárért, aki négy és fél éves szerződést kötött az isztambuli klubbal, majd a Twitteren elköszönt a Kasimpasa-szurkolóktól.