Vágólapra másolva!
A Ferencváros labdarúgócsapata szerdán a helyi, a spanyol másodosztály második helyén álló Cádiz CF ellen játszotta első felkészülési mérkőzését a spanyolországi edzőtáborban. Thomas Doll együttese a rotai edzőpályán lejátszott összecsapáson az első félidőben kétgólos előnyhöz jutott Varga Roland duplájának köszönhetően, majd a második játékrészben Dejan Georgijevics első, majd második gólját is megszerezte a Fradiban, így a Doll-csapat könnyedén vette az első akadályt.

A Fradi a Dibusz - Botka, Otigba, Blazic, Pedroso - Gorriaran, Leandro - Varga, Spirovski, Paintsil - Böde összeállításban kezdte az összecsapást, amelynek az elején kis híján hátrányba került, de Sarir fejese a kapufán csattant.

Dibusz Dénesnek nem volt sok dolga a Cádiz ellen Forrás: Origo

A folytatásban már kiegyenlített volt a játék, de komoly gólszerzési lehetőséget egyik csapat sem tudott kialakítani. Egészen az első játékrész hajrájáig, amikor

a 41. percben Varga Roland gyönyörű szabadrúgása talált utat a kapuba.

Varga Roland szép gólt lőtt szabadrúgásból a Cádiz kapujába Forrás: Origo

Két perccel később pedig újra ünneplehetett a Fradi magyar válogatott támadója: Fernando Gorriaran bal alsóra tartó lövését még védeni tudta a cádizi kapus,

a kipattanóra viszont Varga érkezett, és éles szögből a kapuba lőtt.

A második játékrészre teljes sort cserélt a Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll, így a második félidőben az alábbi csapat játszott: Varga Á. – Lovrencsics G., Batik, Koch, Sternberg – Hajnal, Nagy D., Amadou, Rui Pedro, Lovrencsics B. - Georgijevic.

Az FTC ekkor sem vett vissza a tempóból, amelynek a 64. percben meg is lett az eredménye.

Nagy Dominik passza után Dejan Georgijevics lapos lövéssel szerezte meg az első ferencvárosi gólját.

Dejan Georgijević meglőtte első gólját Fradi-mezben Forrás: Origo

A szerb csatár nem akart elmaradni Varga Rolandtól, és

Amadou Moutari passza után okosan fejezett be egy akciót.

Újabb érvényes gól már ne esett - egy lesről született találtot elvettek a Fraditól -, így a Ferencváros könnyedén verte a spanyol másodosztályú Cádizt 4-0-ra.

„Jó eredményt értünk el. Az elején kicsit nehézkes volt a játék, de összeszedtük magunkat, összességében elégedettek lehetünk. Megvoltak a meccsen a lehetőségeink, amelyekből négyet sikerült is gólra váltani, így

"Biztos vagyok benne, ha még frissebbek leszünk, akkor még jobb teljesítményt fogunk nyújtani" – mondta a mérkőzést követően a duplázó Varga Roland az Origónak.

A csapattársához hasonlóan, Botka Endre szerint is „nehezebbek" voltak a lába a találkozó elején, de utána sikerült felvennie a Fradinak a ritmust.

"Hellyel-közzel jó játékkal sikerült nyernünk, azt gondolom, hogy jó úton vagyunk. A saját teljesítményemmel annyira nem vagyok elégedett, az elején nehezen lendültem bele én is. A folytatásban javult a játékom, de ennél sokkal több kell a jövőre nézve" - árulta el a védő az Origónak.

FTC-Cádiz 4-0 (2-0)
Gól: Varga (41., 43.), Georgijevic (64., 80.)
FTC: Első félidő: Dibusz - Botka, Otigba, Blazic, Pedroso - Gorriaran, Leandro - Varga, Spirovski, Paintsil - Böde
Második félidő: Varga Á. – Lovrencsics G., Batik, Koch, Sternberg – Hajnal, Nagy D., Amadou, Rui Pedro, Lovrencsics B. - Georgijevic
Cádiz: Első félidő: Vazquez, Manu Sanchez, Sarir, Miguel, Moises, Sergio, Ezequiel, Nampe, Seth, Gubero, Peter
Második félidő: Vazquez, Duarte, Braganza, Miguel, Olano, Perez, Mario, Cavin, Davidtoro, Gubero, Navarro