Ilyen tizenegyest egészen biztosan nem látott még - videó

Athletic Bilbao, Aritz Aduriz, foci
Athletic Bilbao's forward Aritz Aduriz celebrates after scoring his team's second goal during the Europa League football match Athletic Club Bilbao vs APOEL Nicosia at the San Mames stadium in Bilbao on February 16, 2017. / AFP PHOTO / ANDER GILLENEA
Vágólapra másolva!
Új szintre emelte a vakmerő büntetőrúgás fogalmát szombaton Aritz Aduriz, az Athletic Bilbao veterán támadója, 11-eséről a baszk csapat egykori labdarúgója, Andoni Goikoetxea azt mondta, még soha nem látott ehhez hasonlót.

A 37 éves Aduriz a szünet előtt végezhetett el büntetőt a vendég Valladolid elleni bajnokin, s ezt úgy oldotta meg, hogy a támaszkodó lábát a labda mellett tartva jobbal egyet lépett csak hátra, s nekifutás nélkül helyezett a bal alsó sarokba.

"Aduriz 11-ese valami példátlan volt. Ilyet még nem láttam, pedig sok éve vagyok a futballban" - mondta a Bilbao korábbi spanyol válogatott ex-játékosa, Andoni Goikoetxea.

Aduriz nem új a szemtelen büntetők világában, két hete, a Girona elleni bajnoki 92. percében - 0-0-s állásnál - Antonin Panenka stílusában értékesített egy 11-est, azaz megvárta, hogy eldőljön a kapus, és lazán a kapu közepébe nyeste a labdát.