Kitiltották a francia válogatott focistát a PSG öltözőjéből

Paris Saint Germain v Lille OSC - Ligue 1 french Ligue 1 Paris Saint-Germain PSG Parc des Princes stadium Paris France ligue 1 conforama footbal FFF Federation Francaise de Football Qatar Sports Investments Nasser Al-Khelaďfi Collectif Ultras Paris psgasc
Adrien Rabiot #25 during the french Ligue 1 match between Paris Saint-Germain (PSG) and Lille (LOSC) at Parc des Princes stadium on November 2, 2018 in Paris, France. (Photo by Julien Mattia/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Thomas Tuchel döntése értelmében meccsnapokon nem léphet a Paris Saint-Germain öltözőjébe a klub francia válogatott középpályása, Adrien Rabiot.

A német szakvezető döntése azt jelzi, hogy végképp elmérgesedett a helyezett a francia sztárcsapat és a hatszoros válogatott játékos között, aki a nyáron nem volt hajlandó meghosszabbítani 2019-ben lejáró szerződését. Rabiot-t így előbb csak kispadra szorult – a szezon feléhez közeledve mindössze 12 mérkőzésen lépett pályára, míg az előző idényben ennek a duplájánál tartott ugyanekkor – most pedig Thomas Tuchel vezetőedző döntésének értelmében meccsnapokon már az öltözőbe sem mehet be.

Adrien Rabiot most már a kispadra sem ülhet le Forrás: NurPhoto/Julien Mattia/NurPhoto/Julien Mattia

Rabiot egyes hírek szerint annyira ellehetetlenült a PSG-nél, amelynek egyébként saját nevelésű játékosa, és egy rövid toulouse-i kölcsönadást leszámítva csak a fővárosiaknál játszott, hogy

Nasszer al-Khelaifi tulajdonos és Antero Henrique sportigazgató még szóba állni sem hajlandó vele.

Tuchel utóbbinak a döntését hajtja végre, amikor bezárja az öltőző ajtaját Rabiot előtt.

Viszont, ha bejönnek a játékos számításai, akkor már csak néhány hetet kell kihúznia a PSG-nél, és januárban potom ötmillió euróért elviszi a Barcelona. Miközben a párizsiak 44 millió eurót készülnek kifizetni az orosz Zenitnek a Rabiot helyére kiszemelt argentin válogatott Leandro Paredesért.