Sztárokat utasít maga mögé a magyar válogatott focista

Willi Orban
31 March 2018, Germany, Hannover: soccer, Bundesliga, Hannover 96 vs RB Leipzig in the HDI ArenA. Leipzig's Willi Orban (L) and Timo Werner celebrating the 0:2. Photo: Peter Steffen/dpa - IMPORTANT NOTICE: Due to the German Football League·s (DFL) accreditation regulations, publication and redistribution online and in online media is limited during the match to fifteen images per match
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Sport fedezte fel, hogy a topbajnokságok feléhez érkezve a Who Scored ranglistáján a magyar labdarúgó-válogatott és az RB Leipzig hátvédje, Willi Orbán szenzációsan szerepelt az ősszel.

A napilap azokat a labdarúgókat vizsgálta, akik az európai topligákban legalább 10 mérkőzésen léptek pályára. A szűrést követően kiderült, hogy

a belső védők rangsorában csupán a Liverpool történetének legdrágább futballistája, a január 1-jén 78.8 millió euróért szerződtetett Virgil van Dijk előzi meg Orbánt.

Gulácsi Péter lipcsei csapattársa az őszi szezonban épp tíz bajnokin jutott szóhoz, s ezeken 7.35-ös átlagosztályzatot kapott.

Csak a Liverpool rekordere előzi meg Willi Orbánt Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Peter Steffen

Bár a 26 éves védő 186 centis magasságával nem tartozik az igazán magas hátvédek közé, legnagyobb erősségének ennek ellenére a légi párbajok megnyerését írja az oldal, emellett kiemeli, hogy

a figyelme nem hagy ki, a rövid passzos játékot kedveli, és hogy gyakran tisztáz a kapuja elől – ezt átlagosan meccsenként 5.5 alkalommal teszi meg, ami kifejezetten magas szám.

Ezekhez jön még hozzá átlagosan két szerelés, 1.7 labdaszerzés, egy szabálytalanság és 0.6 blokkolt lövés, de az ellenfél kapuja előtt sem jön zavarba a magyar válogatottban is bemutatkozó védő: a Bundesligában és a Nemzetek Ligájában is betalált egyszer-egyszer. Minden sorozatot (klub- és válogatott) figyelembe véve 78.1 százalékos a passzpontossága, és mérkőzésenként 4.7 légi párbajt vív meg sikeresen, ráadásul a Bundesligában még magasabb, 5.1 az átlaga.

.