Kilencszeres bajnokcsapat hívja Futács Márkót

Futács Márkó, Hajduk Split
Futács Márkó legkorábban jövő tavasszal léphet pályára
Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint egészen meglepő, a magyar játékosok számára ritkán célállomást jelentő helyen és kontinensen köthet ki Futács Márkó - számolt be róla a Csakfoci.hu. A hónapok óta csapat nélküli válogatott támadót Kolumbiába hívják.

A Hajduk Split csapatával augusztus 30-án szerződést bontó Futács Márkó jó ideje itthon készült, a korábbi horvát gólkirály a III. kerületi TVE csapatánál is igyekezett formában tartani magát, de egész ősszel nem volt klubja.

– mondta még októberben a támadó a Csakfoci.hu-nak.

Futács Márkó Kolumbiába igazolhat Forrás: hajduk.hr

Úgy tűnik, egy komoly külföldi ajánlat be is futott, legalábbis a kinti sajtóhírek szerint. A kolumbiai (!) Antena 2+ számolt be arról, hogy

a helyi élvonalban a középmezőnyben végzett, korábbi 9-szeres bajnok Independiente Santa Fe szerződtetné a 28 éves és 3-szoros magyar válogatott csatárt.

A rádióadó internetes oldala úgy tudja, hogy Futáccsal már fel is vették a kapcsolatot a bogotai klubtól, de még kérdéses, 2019-ben csatlakozik-e a támadó a dél-amerikai gárdához.

A lap kiemeli, hogy Futács a szurkolók agressziója miatt távozott a Hajduk Split csapatától, és mivel nincs klubja, ingyen igazolható futballistaként kerülhetne Kolumbiába. A közel két méter magas csatár profi karrierje során még soha nem játszott Európán kívül, a Werder Bremen, az Ingolstadt, a Portsmouth, a Leicester City, a Blackpool, a Diósgyőr, a török Mersin és a már említett Hajduk mezét viselhette eddig.